17.7 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Επιστολές στρατιωτών από το μέτωπο του 1940 – «Σύντομα θα νικήσουμε» έγραφε ο Αντώνης στη Μαρίκα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τις ελπίδες των στρατιωτών που πολέμησαν στο μέτωπο του ελληνοϊταλικού πολέμου το 1940 φέρνει στο φως η έκθεση με τίτλο «Ατελώς από το Μέτωπο», που λειτουργεί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας και η οποία θα λειτουργήσει έως και την Παρασκευή (25/10), στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Όσοι επισκεφθούν την έκθεση θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και να διαβάσουν επιστολές Ελλήνων στρατιωτών προς τους οικείους τους, αυθεντικά δελτάρια καθώς και αντικείμενα της στρατιωτικής ταχυδρομικής υπηρεσίας διαφόρων περιόδων.

«Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη της σπουδαιότητας του ρόλου του Ταχυδρομικού Σώματος και η συνδρομή του στην τόνωση του ηθικού των Ελλήνων, που οδήγησε στο Έπος του 1940», δήλωσε στην ΕΡΤ η Λαμπρινή Τερζούδη, Λοχαγός (ΤΔ). «Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αποστέλλουν δωρεάν συλλεκτικά – αριθμημένα “Επιστολικά Δελτάρια” του 1940 και του ελληνοϊταλικού πολέμου, τα οποία αφού θα σφραγίζονται, θα αποστέλλονται μέσω της “Στρατιωτικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας” εντός και εκτός Λάρισας», πρόσθεσε.

Τι έγραφε ο Αντώνης στη Μαρίκα

Σε γράμμα με ημερομηνία 4 Απριλίου 1941, ο Αντώνης που υπηρετεί στο Μέτωπο, γράφει στη σύζυγό του Μαρίκα, με την οποία είναι φρεσκοπαντρεμένοι:

«Έλαβα κι άλλο γράμμα σου και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος για την αλληλογραφία. Μου έχεις στείλει μία ζωγραφιά, την περιμένω με λαχτάρα, διότι άμα θα την έχω θα βλέπω το πρόσωπό σου πιο συχνά και θα νομίζω ότι είμαι ακόμη πιο κοντά σε σένα.

Πλησιάζει το Πάσχα και είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος. Ελπίζω ότι όλα θα τελειώσουν καλά. Σύντομα θα νικήσουμε και γρήγορα το έθνος μας θα αμειφθεί για τη δοκιμασία του.

Σε φιλώ γλυκά,

Αντώνης».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό