28.6 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Επισπεύδει την Ιεραρχία ο Ιερώνυμος

Ειδήσεις Ελλάδα

Άρον – άρον συγκαλεί την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  με αποκλειστικό θέμα τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο προκαθήμενος της Εκκλησία της Ελλάδος  έχει γίνει αποδέκτης έμμεσων αλλά ισχυρών πιέσεων από Ιεράρχες, οι οποίοι έχουν ήδη εκφράσει δημοσίως άποψη για το νομοσχέδιο που φέρνει το επόμενο χρονικό διάστημα στη Βουλή η κυβέρνηση.

Αυτές οι πιέσεις εντάθηκαν μετά την αποκάλυψη της μυστικής συνάντησης Μητσοτάκη  – Ιερωνύμου, με διάφορους Μητροπολίτες να είναι έτοιμοι να κηρύξουν ξεσηκωμό καλώντας σε λαοσυνάξεις και συλλαλητήρια.

Η συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε την πόρτα της Αρχιεπισκοπής την περασμένη εβδομάδα καθώς μέριμνά του είναι να διαχειριστεί ο ίδιος τις λεπτές ισορροπίες μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας ώστε να μην υπάρξει μεγάλο ρήγμα από τις αντιδράσεις των Ιεραρχών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Αρχιεπίσκοπο πως στόχος της κυβέρνησης είναι κυρίως η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών.

Πάντως κυβερνητικά στελέχη αν και επιβεβαίωναν τη συνάντηση ανέφεραν πως αυτή έγινε στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο και ότι έγινε μετά από επιστολή – πρόσκληση του κ. Ιερωνύμου για να συζητηθούν θέματα όπως η φοιτητική στέγη, η υπογεννητικότητα και η στέγη για τα νέα ζευγάρια.

Ωστόσο δεν διαψεύδεται ότι τα ομόφυλα ζευγάρια βρέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε τη θέση της Εκκλησίας και υπογράμμισε την αντίθεση των Ιεραρχών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό