22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επιλύει οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης της Βαρυμπόμπης

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ξεδιψάει» η Βαρυμπόμπη! Σε τροχιά οριστικής λύσης μπαίνει το μεγάλο πρόβλημα στην ύδρευση, που αντιμετωπίζει η περιοχή, μέσω της κατασκευής νέου δικτύου και της εξυγίανσης παλαιών τμημάτων, σε συνολικό μήκος 33 χλμ. και με αύξηση της παροχής κατά 98.000 κυβικά μέτρα ανά έτος.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί στη Βαρυμπόμπη όλες οι ενέργειες ωρίμανσης, με σημαντικότερη την εκπόνηση οριστικής μελέτης για την κατασκευή του δικτύου, ενώ προβλέπεται σε πολλά σημεία του δικτύου να τοποθετηθούν και πυροσβεστικοί κρουνοί.

Έτσι, ο Δήμος Αχαρνών στο πλαίσιο του προγράμματος Ανάπτυξης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» έχει υποβάλλει το σχετικό έργο προς χρηματοδότηση, ύψους 2.544.000 ευρώ.

Μέσω της κατασκευής του δικτύου θα επιτευχθεί:

– Η παροχή αδιάκοπης τροφοδοσίας νερού, με προβλεπόμενες προδιαγραφές ποιότητας, με απαραίτητη πίεση που θα επιτρέπει την τροφοδοσία όλων των κατοικιών, ακόμα και εκείνων σε μεγαλύτερο υψόμετρο.

– Η ελαχιστοποίηση της ποσότητας του κατασπαταλούμενου νερού και της ενέργειας που καταναλώνεται από την κακή λειτουργία του δικτύου.

– Η μείωση του κόστους συντήρησης και επισκευής του δικτύου.

Όπως κατέστησε σαφές ο Δήμος Αχαρνών, όλα υλοποιούνται χωρίς επιβάρυνση των καταναλωτών, καθώς η εν λόγω πράξη περιλαμβάνει εξοπλισμό, που το κόστος απόκτησής του δεν θα μετακυληθεί στους χρήστες του δικτύου.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό