35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Επιλέγει την «σιωπή» για θέματα που δεν επηρεάζουν την βασική λειτουργία του

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν θα ασχολείται πλέον με δημόσια θέματα που δεν επηρεάζουν τη βασική λειτουργία της σχολής Ivy League, μια αλλαγή που ακολουθεί μια ιστορική περίοδο αναταραχής στο ιστορικό πανεπιστήμιο.

Οι ηγέτες του Χάρβαρντ ανακοίνωσαν τη νέα πολιτική αφού συγκρότησαν μια ομάδα εργασίας τον Απρίλιο για να συζητήσουν πότε το πανεπιστήμιο πρέπει να μιλάει. Η εν λόγω ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Χάρβαρντ έχει «την ευθύνη να μιλάει για να προστατεύει και να προωθεί τη βασική του λειτουργία», συμπεριλαμβανομένης της «υπεράσπισης της αυτονομίας και της ακαδημαϊκής ελευθερίας του πανεπιστημίου όταν απειλείται». «Το πανεπιστήμιο και οι ηγέτες του δεν θα πρέπει, ωστόσο, να εκδίδουν επίσημες δηλώσεις για δημόσια θέματα που δεν επηρεάζουν άμεσα τη βασική λειτουργία του πανεπιστημίου», ανέφερε η ομάδα εργασίας στην έκθεσή της.

Διακύβευμα η αξιοπιστία του ιδρύματος

Η έκθεση συνέχισε προειδοποιώντας ότι «η ακεραιότητα και η αξιοπιστία του ιδρύματος διακυβεύονται όταν το πανεπιστήμιο μιλά επίσημα για θέματα εκτός του θεσμικού του τομέα».

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την παραίτηση της Κλοντίν Γκέι, της πρώτης μαύρης προέδρου στην σχεδόν 400χρονη ιστορία του Χάρβαρντ, τον Ιανουάριο, εν μέσω μιας δίνης αντιπαραθέσεων και καταγγελιών για λογοκλοπή.

REUTERS/Brian Snyder/File Photo

Η Γκέι αντιμετώπισε έντονες πιέσεις μετά τις αρχικές δημόσιες δηλώσεις της σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και στη συνέχεια μετά την κατάθεσή της ενώπιον των νομοθέτων σχετικά με τον αντισημιτισμό στην πανεπιστημιούπολη.

Ο Άλαν Γκάρμπερ, ο οποίος αντικατέστησε προσωρινά την Γκέι στη θέση του προέδρου, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το πανεπιστήμιο αποδέχθηκε την έκθεση και τις συστάσεις της ομάδας εργασίας, οι οποίες εγκρίθηκαν επίσης από το The Harvard Corporation, το ανώτατο διοικητικό όργανο του πανεπιστημίου.

«Η διαδικασία της μετατροπής αυτών των αρχών σε συγκεκριμένη πρακτική θα απαιτήσει, φυσικά, χρόνο και εμπειρία, και ανυπομονούμε για το έργο που έρχεται», δήλωσε ο Γκάρμπερ.

: CNN

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό