23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επικοινωνία Τσιάρα – Ντογιάκου: Την κατά προτεραιότητα έρευνα για το Predator ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Ειδήσεις Ελλάδα

Την άμεση και ταχεία διερεύνηση, κατ’απόλυτη προτεραιότητα από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, των καταγγελιών που σχετίζονται με παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του, με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε, την κατά προτεραιότητα έρευνα των σχετικών καταγγελιών, επειδή, όπως επισήμανε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πρόκειται για ένα  σημαντικό ζήτημα για τη λειτουργία του κράτους δικαίου.

Ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης,  κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά σύμφωνα με την οποία υπήρξε απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator.

«Η αποκάλυψη ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές και για ποιους ενεργούν δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα, είναι δημοκρατικό μου καθήκον. Σ’ όλη μου την πορεία έμαθα ν’ αγωνίζομαι στη διαφάνεια, στο φως, στο προσκήνιο, γιατί η διαφάνεια είναι ένα απαιτούμενο στοιχείο της ομαλής λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος. Γι’ αυτό, σ’ αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση, δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με μισόλογα και με υπεκφυγές» είχε δηλώσει εξερχόμενος του Αρείου Πάγου ο κ. Ανδρουλάκης.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης των καταγγελιών Ανδρουλάκη, έχει αναλάβει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος ενώ ήδη από τον περασμένο Απρίλιο διενεργείται έρευνα σχετικά με την καταγγελία για παρακολούθηση του τηλεφώνου του δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη, από τον εισαγγελέα, Γιώργο Νούλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό