Home Αθλητικά Επικίνδυνη πρεμιέρα για τη Μαρσέιγ πριν τον Παναθηναϊκό

Επικίνδυνη πρεμιέρα για τη Μαρσέιγ πριν τον Παναθηναϊκό

Ειδήσεις Ελλάδα

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την πρεμιέρα της Μαρσέιγ στη Ligue 1 κόντρα στη Ρεμς.

Η Μαρσέιγ μετά την πρώτη… κρυάδα της σεζόν στη Λεωφόρο, κόντρα στον Παναθηναϊκό, κάνει πρεμιέρα απόψε και για τη Ligue 1, αντιμετωπίζοντας στο Βελοντρόμ τη Ρεμς (18:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Το παιχνίδι αυτό έρχεται μόλις τρεις ημέρες πριν την κρίσιμη ρεβάνς με τους πράσινους για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι Μασσαλοί παρατάχθηκαν στο “Απόστολος Νικολαΐδης” με πέντε νέα αποκτήματα στην 11αδα τους (Λόντι, Κοντογκμπιά, Εντιαγέ, Σαρ, Ομπαμεγιάνγκ) και συγκριτικά με τον Παναθηναϊκό φάνηκε πως υστερούν αισθητά σε επίπεδα συνοχής και ομοιογένειας. Η εμφάνιση της Μαρσέιγ στην Αθήνα δεν άρεσε καθόλου στους οπαδούς και προτού καλά καλά ξεκινήσει η σεζόν υπάρχει αμφισβήτηση και γκρίνια για τις επιλογές του Μαρθελίνο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Φωκαείς έχουν κάνει πολύ μεγάλες επενδύσεις το φετινό καλοκαίρι και η είσοδος στους ομίλους του Champions League αποτελεί τον μίνιμουμ ευρωπαϊκό τους στόχο. Επίσης, μιλάμε για ένα κλαμπ που έχει ίσως το πιο απαιτητικό κοινό στη Γαλλία, επομένως ο Μαρθελίνο ξέρει καλά ότι δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια υπομονής.

Παραδοχή ανετοιμότητας από τον Μαρθελίνο

“Είμαι εδώ από τις 5 Ιουλίου και μόλις στις 10 και 11 του μήνα είδα μέρος του τεχνικού επιτελείου. Δεν είμαστε πολύ καιρό μαζί. Επαναλαμβάνω είχαμε λίγο χρόνο. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά η πραγματικότητα. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει το γεγονός ότι πρέπει να κερδίζουμε σε κάθε ματς γιατί είμαστε η Μαρσέιγ. Θα είμαι όμως ειλικρινής με τους οπαδούς. Είμαστε ακόμη πολύ μακριά από το πραγματικό μας επίπεδο, το οποίο θα είναι πολύ πιο υψηλό μέσα στη σεζόν”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο Μαρθελίνο.

Ο Ισπανός τεχνικός ομολόγησε ουσιαστικά πως η ομάδα του είναι ακόμη ανέτοιμη και ζήτησε πίστωση χρόνου. Αυτό φάνηκε και στις δηλώσεις του αμέσως μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, όπου δεν κρύφθηκε πίσω από το δάχτυλό του και παραδέχθηκε ότι η Ολιμπίκ, βάσει απόδοσης, δεν άξιζε κάτι καλύτερο στη Λεωφόρο.

Σε ό,τι αφορά στην αναμέτρηση με τη Ρεμς, ο Μαρθελίνο θα προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές, όχι όμως κάτι συνταρακτικό, αφού σε αυτή τη φάση πρέπει η 11αδα να αρχίσει σταδιακά να βρίσκει κώδικες επικοινωνίας και αυτοματισμούς. Την περασμένη Τετάρτη ήταν εμφανές πως ο Ομπαμεγιάνγκ δεν είχε κανένα σημείο… επαφής με τους Εντιαγέ και Σαρ και η Μαρσέιγ επιθετικά βασίστηκε αποκλειστικά σε αυτοσχεδιασμούς και στο ατομικό ταλέντο. Ο Μαρθελίνο λοιπόν, είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει τα επίσημα παιχνίδια ως μία διαδικασία εκμάθησης, προκειμένου να περάσει τη φιλοσοφία του.

Συγκριτικά με το παιχνίδι στο “Απόστολος Νικολαΐδης” θα ξεκινήσει στους στόπερ ο Μπεμπά αντί του Μπαλέρδι, που είναι τιμωρημένος. Επίσης, αναμένεται μία αλλαγή στους χαφ, με τον Ρονζιέ να παίρνει τη θέση του Βερετού, ενώ υπάρχει ερωτηματικό για το ένα άκρο της επίθεσης, αφού ο Αρίτ “πιέζει” για να πάρει φανέλα βασικού αντί του Ουναχί. Από εκεί και πέρα, σημειώνεται πως ο Μαλινόβσκι βρίσκεται εκτός πλάνων και ότι ο Ουντέρ, κατά τα φαινόμενα θα συνεχίσει στη Φενέρμπαχτσε, επομένως αμφότεροι δεν υπολογίζονται για το αποψινό ματς.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Η Ρεμς τερμάτισε πέρυσι 11η, ωστόσο άφησε σε γενικές γραμμές θετικότατες εντυπώσεις από τον Οκτώβριο και μετά, που την ανέλαβε ο 30χρονος Βέλγος τεχνικός, Βιλ Στιλ. Η προετοιμασία της ήταν πολύ καλή, αφού κέρδισε τα πέντε τελευταία της φιλικά.

Έδωσε συνολικά 36 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τους εξτρέμ Νακαμούρα (Λίντσερ), Ντάραμι (Αγιαξ) και τον στόπερ Οκούμου (Γάνδη). Βέβαια, σε αποκάλυψη εξελίσσεται ο 19χρονος φορ Ντιακιτέ, που αποκτήθηκε από τη Ζάλτσμπουργκ, καθώς σκόραρε στα πέντε από τα έξι φιλικά παιχνίδια.

Γενικά, η Ρεμς είναι μία νεανική ομάδα, που ως αουτσάιντερ θα παίξει χωρίς κανένα άγχος στο Βελοντρόμ και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η Μαρσέιγ θα έχει το μυαλό της και στην καθοριστική ρεβάνς με το “τριφύλλι”. Στο 1.75 το Goal/Goal μοιάζει μία αρκετά λογική επιλογή, δεδομένου άλλωστε ότι η Ρεμς σκοράρει σταθερά την τελευταία τετραετία στη Μασσαλία, ενώ η Μαρσέιγ είναι προφανές πως θα παίξει αποκλειστικά για τη νίκη, προκειμένου να φτιάξει την ψυχολογία της εν όψει Παναθηναϊκού.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μαρσέιγ – Ρεμς: Goal/Goal (απόδοση 1.75), 18:00

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version