22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιδιώκουμε συνεργασία με το Μπαγκλαντές στους τομείς μετανάστευσης

Ειδήσεις Ελλάδα

«Με το Μπαγκλαντές επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τον συντονισμό και τη συνεργασία μας στους τομείς της νόμιμης μετανάστευσης και της καταπολέμησης της παράνομης. Διαπιστώσαμε συναντίληψη και κοινή βούληση στις εν λόγω θεματικές», σημείωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη κατά τη συνάντησή του στην Αθήνα με τον υπουργό Ευημερίας και Εργασίας της Διασποράς του Μπαγκλαντές, Ιμράν Αχμέντ.  

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δύο υπουργοί συζήτησαν εκτενώς τους τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας και Μπαγκλαντές στους τομείς της νόμιμης μετανάστευσης αλλά και της καταπολέμησης της παράνομης. 

Οι κκ. Μηταράκης και Αχμέντ συμφώνησαν στην ανάγκη προώθησης νόμιμων οδών εύτακτης και με κανόνες μετανάστευσης εις βάρος των δικτύων των λαθροδιακινητών που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο υπουργοί υπέγραψαν κείμενο διακήρυξης προθέσεων για την θεσμοθέτηση τεχνικών συνομιλιών μεταξύ των δύο Υπουργείων  καθώς και για τη σύναψη ενός μνημονίου συνεργασίας σε εύθετο χρόνο, που θα καλύπτει αφενός θέματα νόμιμης μετανάστευσης και αφετέρου ζητήματα διευκόλυνσης των επιστροφών των παρανόμων μεταναστών. 

Ο υπουργός κ. Αχμέντ κάλεσε τον κ. Μηταράκη να επισκεφθεί κατά τους προσεχείς μήνες το Μπαγκλαντές, προκειμένου να συνεχίσουν τις παραγωγικές συνομιλίες τους.  

Ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι «Ελπίζω ότι θα έχω την ευκαιρία, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του κ. Αχμέντ, να επισκεφθώ κατά τους προσεχείς μήνες τη χώρα για να συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις». 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό