14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επιβλητική και στις Σέρρες η ΑΕΚ, «σφράγισε» τη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος προκρίθηκε απόψε και τυπικά η ΑΕΚ, επικρατώντας του Πανσερραϊκού με 3-1 και έχοντας νικήσει και στην Opap Arena με 3-0. Πρωταγωνιστής της νίκης της «Ένωσης» ήταν ο Πέτρος Μάνταλος που σκόραρε δύο φορές.

H AEK που παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στο αρχικό της σχήμα ήταν πάρα πολύ καλή, κυκλοφορούσε γρήγορα τη μπάλα και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Πανσερραϊκού. Στο 8′ Κατσίκας έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Φερνάντες, ενώ στο 13′ ο Γκατσίνοβιτς από καλή θέση σούταρε άουτ.

Στο 21′ η «Ένωση» πήρε το προβάδισμα… εξαφανίζοντας τη μπάλα. Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ συνδυάστηκαν, ο Ελβετός εξτρέμ έκανε την ασίστ από δεξιά και ο Μάνταλος άνοιξε το σκορ. Ο Γκατσίνοβιτς είχε ακόμη δύο καλές στιγμές για να «συνδεθεί» με το αντίπαλο πλεκτό αλλά το 1-0 συνόδευσε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Πανσερραϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 51′ ο Σαϊντ έκανε την σέντρα από τα δεξιά, η άμυνα της ΑΕΚ αδράνησε και από κοντά ο Κατσαντώνης έκανε το 1-1.

Η αντίδραση της ομάδας του Αλμέιδα ήταν άμεση και στα… καπάκια έκανε το 2-1. Μετά από σέντρα του Σιντιμπέ, ο Μάνταλος ήταν ανενόχλητος στη «καρδιά» της περιοχής και με κεφαλιά νίκησε τον πορτιέρε των γηπεδούχων.

Στο 80′ ο Μαχαίρας με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-1 ενώ οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν ευκαιρίες και για τέταρτο γκολ με τον Κοσίδη και τον Αραούχο με «ραμπόνα» να μην καταφέρνουν να πετύχουν ακόμη ένα τέρμα.

Η ΑΕΚ έκανε πειστικά τη «δουλειά» και ο αντίπαλός της στους «4» θα προκύψει από τον νικητή του ζευγαριού Άρης-Ολυμπιακός.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό