21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Επιβεβαιώνουν το «διαζύγιο» στο τέλος της χρονιάς Ferrari και Φέτελ

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα δημοσιεύματα που έγραφαν πως στο τέλος της φετινής σεζόν για τη Formula 1 η Ferrari και ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα χωρίσουν τους δρόμους τους επιβεβαίωσαν και επίσημα οι δύο πλευρές, καθώς η μεταξύ τους συμφωνία δεν θα επεκταθεί.
Ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Scuderia, Ματία Μπινότο, είπε: «Η απόφαση αυτή πάρθηκε από κοινού. Και οι δύο πλευρές θεωρούν ότι είναι η καλύτερη λύση. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, αναλογιζόμενοι την αξία του Σεμπάστιαν τόσο σαν οδηγός όσο και σαν άτομο. Δεν υπήρξε συγκεκριμένος λόγος που φτάσαμε σε αυτήν την απόφαση, εκτός από την κοινή και φιλική πεποίθηση ότι ήρθε η ώρα να ακολουθήσουμε διαφορετικούς δρόμους για να επιτύχουμε τους στόχους μας».
Ο Μπινότο δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο Φέτελ αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της Ferrari, με 14 νίκες σε γκραν πΠρι, που τον κάνουν τον τρίτο πιο επιτυχημένο οδηγό τους στην ιστορία της ομάδας. Μέσα στα πέντε χρόνια που πέρασαν μαζί, ο Γερμανός κατάφερε να μπει τρεις φορές στην κορυφαία τριάδα του πρωταθλήματος οδηγών, παρά το γεγονός ότι η κυριαρχία της Mercedes δεν του επέτρεψε ουσιαστικά να διεκδικήσει τον τίτλο.
Από την πλευρά του, ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής στην F1 δήλωσε: «Η συνεργασία μου με τη Scuderia Ferrari λήγει στο τέλος του 2020. Προκειμένου να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, είναι σημαντικό όλοι να δουλέψουμε σε πλήρη αρμονία. Η ομάδα και εγώ συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπάρχει πλέον κοινή επιθυμία για να συνεχίσουμε μαζί μετά το τέλος της σεζόν».
Με τον Γερμανό πιλότο να προσθέτει: «Τα οικονομικά ζητήματα δεν έπαιξαν κανένα ρόλο σε αυτή την απόφαση. Δεν σκέφτομαι έτσι όταν πρόκειται για τόσο σημαντικές επιλογές και ούτε πρόκειται ποτέ να το κάνω».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό