15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιβεβαίωσε ότι κλάπηκαν 160.000 λογαριασμοί

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Nintendo ανακοίνωσε επίσημα ότι 160.000 λογαριασμούς έχουν δεχθεί επίθεση από hackers. Το πρόβλημα φαίνεται πως εντοπίζεται στο σύστημα Nintendo Network ID (NNID) μέσα από το οποίο οι hackers κατάφεραν να κλέψουν πληροφορίες όπως το nickname, η ημερομηνία γέννησης, η χώρα και το email.

Η Nintendo εξήγησε ότι κάποιοι κακόβουλοι χρήστες έκλεψαν το login ID αλλά και τον κωδικό πρόσβασης παράνομα πλαστογραφώντας το σύστημα Nintendo Network ID. Αυτή η ενέργεια φαίνεται πως έγινε στις αρχές του Απριλίου και η ίδια εταιρεία επιβεβαίωσε ότι κλάπηκαν 160.000 λογαριασμοί. 

Επιπλέον, η Nintendo επιβεβαίωσε την παράνομη σύνδεση σε ορισμένους λογαριασμούς οι οποίοι χρησιμοποίησαν το NNID. Αρκετοί χρήστες έσπευσαν στο Twitter για να αναφέρουν αγορές που έγιναν από τον λογαριασμό τους ενώ κάποιος άλλος ανέφερε ότι 200 δολάρια ξοδεύτηκαν σε παιχνίδια της Nintendo.

Ένας άλλος χρήστης κατηγόρησε τόσο την Nintendo όσο και το PayPal ότι δεν βοήθησαν και πως χρειάστηκε ο ίδιος να επικοινωνήσει με την τράπεζα για να αναφέρει τις αγορές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό