18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επενδύσεις μαμούθ από το Άμπου Ντάμπι σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα προσπαθήσουν να επεκτείνουν την ενεργειακή τους εμβέλεια στη διεθνή σκηνή και να αυξήσουν τις δαπάνες για να ενισχύσουν την ικανότητα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η Abu Dhabi National Oil θα επενδύσει 150 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027, σύμφωνα με δήλωση τη Δευτέρα. Πρόκειται για αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο σχέδιο δαπανών ύψους 127 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα πέντε ετών που ανακοινώθηκε πριν από ένα χρόνο.

Θα δημιουργήσει επίσης μια νέα μονάδα επεξεργασίας και εμπορίας αερίου, σύμφωνα με δήλωση. Θα προσπαθήσει να πουλήσει ένα μειοψηφικό μερίδιο της επιχείρησης, που ονομάζεται Adnoc Gas, μέσω μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς στο Άμπου Ντάμπι το 2023.

Η κρατική Adnoc θα δημιουργήσει έναν ξεχωριστό βραχίονα για να εξετάσει τη διεθνή επέκταση στο φυσικό αέριο, τα χημικά και τις νέες πηγές ενέργειας.

Θα προσπαθήσει να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα αργού στα 5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα έως το 2027, νωρίτερα από τον προηγούμενο στόχο του 2030.

Τα ΗΑΕ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός στον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών μετά τη Σαουδική Αραβία και το Ιράκ. Ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια για να αντλήσει περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο, παρόλο που η χώρα προσπαθεί να φτάσει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

Οι παραγωγοί πετρελαίου επωφελήθηκαν το μεγαλύτερο μέρος του τρέχοντος έτους από την άνοδο των τιμών, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ενώ το αργό πετρέλαιο Brent έχει υποχωρήσει κοντά στο σημείο όπου ξεκίνησε το έτος, ανέβηκε σε περισσότερα από 100 δολάρια το βαρέλι τον Φεβρουάριο.

: Bloomberg

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό