22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Επενδύσεις: Γιατί 8.000 ξένοι ζητούν να μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ελκυστικός φορολογικός προορισμός για τους πλούσιους της Ευρώπης, για στελέχη και μάνατζερ, εύπορους συνταξιούχους, αλλά και για ολόκληρες οικογένειες θεωρείται πλέον η Ελλάδα – και τα στοιχεία το αποδεικνύουν.

Ο φοροτεχνικός Στέλιος Νομικός ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Action 24 Σαββατοκύριακο και ανέλυσε τους λόγους που πολλοί αλλοδαποί έχουν αιτηθεί να μεταφέρουν την φορολογική τους έδρα στη χώρα μας. 

Η ευνοϊκή νομοθεσία Non Dom για την αλλαγή της φορολογικής κατοικίας, η οποία θεσμοθετήθηκε στη χώρα μας το 2019, έχει προσελκύσει χιλιάδες φορολογικούς μετανάστες στη χώρα μας. Πολλοί από αυτούς απλώς επιστρέφουν φορολογικά στην Ελλάδα μετά την αποχώρησή τους λόγω των επαναλαμβανόμενων κρίσεων.

Ετσι, πάνω από 8.000 ξένοι έχουν ζητήσει να μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα, και από αυτές τις αιτήσεις έχουν εγκριθεί πάνω από τις μισές, περίπου 4.700. Από αυτούς, 213 είναι εκατομμυριούχοι από το εξωτερικό που επένδυσαν συνολικά πάνω από 106 εκατ. ευρώ, πληρώντας την ελάχιστη επένδυση που απαιτείται για το Non Dom για τη μεταφορά της έδρας τους και την προνομιακή φορολόγηση των κεφαλαίων τους στην Ελλάδα. Υπολογίζεται ότι τα περισσότερα από αυτά τα κεφάλαια θα αποτελέσουν παραγωγικές επενδύσεις που ενδέχεται να ξεπεράσουν, βάσει των σχετικών στοιχείων που υποβλήθηκαν, ακόμα και τα 500 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, 3.700 ψηφιακοί νομάδες εργάζονται και φορολογούνται πλέον στη χώρα μας, ενώ πάνω από 820 ξένοι συνταξιούχοι μπορούν να αλλάξουν τη φορολογική τους κατοικία προκειμένου να πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα και όχι στη δική τους χώρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό