19 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Επενδύει 1 δισ. δολ. για να «αναζωογονήσει» τα γραφεία της στη Βρετανία

Ειδήσεις Ελλάδα

«Τονωτική ένεση» αξίας 1δισ. δολαρίων για τα γραφεία της σχεδιάζει η Google στη Βρετανία, ώστε το προσωπικό της να αποκτήσει τη δυνατότητα να εργάζεται με άνεση και ασφάλεια. Ο κολοσσός, υποστηρίζει την επιστροφή στο γραφείο, με μια επένδυση που θα επεκτείνει τη χωρητικότητά του στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά 50%, θα «δώσει πνοή» στο εργασιακό περιβάλλον και θα αυξήσει τους εργαζόμενους από 6.400 σε 10.000.

Έτσι, αγοράζει το πολύχρωμο κέντρο ανάπτυξης του Λονδίνου (Central Saint Giles), στο οποίο σήμερα είναι μισθωτής, ενώ διατείνεται ότι η επένδυση αντικατοπτρίζει την πίστη της εταιρείας στο γραφείο ως κύριο χώρο εργασίας.

«Θέλουμε να αναζωογονήσουμε το εργασιακό περιβάλλον. Αναλαμβάνουμε αυτή τη δέσμευση για ανοικοδόμηση. Αγοράζουμε αυτά τα κτίρια και επιθυμούμε να δούμε όλους να επιστρέφουν και να δουν ξανά έναν «ζωντανό» χώρο εργασίας», δηλώνει ο αντιπρόεδρος για τη Βρετανία και Ιρλανδία, Ρόναν Χάρις. 

Εκτός από την αγορά του Central Saint Giles, η Google αναφέρει ότι θα δαπανήσει πολλά εκατομμύρια λίρες για την ανακαίνιση των γραφείων της εκεί, ώστε να διασφαλίσει την ίδια ποιότητα με εκείνα της νέας ανάπτυξης στο King’s Cross, που βρίσκεται υπό κατασκευή.

Ο στόχος της συγκεκριμένης κίνησης, σύμφωνα με την εταιρεία,  είναι η παροχή περισσότερου χώρου, προκειμένου να μην συνωστίζεται ο κόσμος. Επιπλέον, τα γραφεία θα περιλαμβάνουν χώρους συνεργασίας και «περιεκτικές αίθουσες συσκέψεων για το νέο μοντέλο υβριδικής εργασίας», καθώς και στεγασμένους εξωτερικούς χώρους εργασίας. 

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην εργασία 

Τα συνεχή lockdowns και οι ριζικές αλλαγές όσον αφορά την απασχόληση, οδήγησαν πολλούς εργοδότες και εργαζόμενους στο να προσαρμοστούν σε εντελώς διαφορετικούς τρόπους εργασίας.

Αυτή τη στιγμή στη Βρετανία, ισχύει το καθεστώς τηλεργασίας, όπου είναι δυνατόν, ωστόσο, θα επανεξεταστεί στις 26 Ιανουαρίου μαζί με άλλους κυβερνητικούς περιορισμούς, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. 

Όμως, πολλοί εργαζόμενοι δεν επιθυμούν να επιστρέψουν με πλήρη απασχόληση στο γραφείο και ο αριθμός των ημερών που οι εργοδότες απαιτούν από το προσωπικό τους να εργάζεται δια ζώσης, διαδραματίζει πια σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία πρόσληψης.

Την ίδια ώρα, στόχος της Google είναι η συντριπτική πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού της να βρίσκεται στο γραφείο για τρεις ημέρες την εβδομάδα, υιοθετώντας με στοχευμένες κινήσεις, ένα πιο ευέλικτο μοντέλο εργασίας. 

«Νομίζω ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ένα πείραμα όπου θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι σημαίνει στην πραγματικότητα υβριδικό και ευέλικτο», δηλώνει ο Χάρις.

«Και νομίζω ότι θα διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία και από ρόλο σε ρόλο. Θεωρώ ότι θα γίνουν πολλές δοκιμές και λάθη τα επόμενα δύο χρόνια», προσθέτει.  

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σούνακ, χαιρετίζει την επένδυση της Google, περιγράφοντάς την ως «μια μεγάλη ψήφο εμπιστοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο ως κορυφαίο τεχνολογικό κόμβο στον κόσμο», ενώ ο κυβερνητικός Οργανισμός CBI, τονίζει ότι η επιστροφή στο χώρο εργασίας είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη, ιδιαίτερα για τις πόλεις και τα κέντρα των πόλεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την ίδια ώρα, ο Νιλ Κάρμπερι  από τη Συνομοσπονδία Προσλήψεων και Απασχόλησης, αναφέρει ότι «Η αμοιβή είναι ο κύριος τρόπος έλξης που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι εργοδότες στις διαπραγματεύσεις με το προωπικό».

Υπογραμμίζει δε ότι «Η παρουσία στα γραφεία είναι πλέον μια σημαντική συζήτηση μεταξύ επιχειρήσεων και υποψηφίων εργαζομένων». 

naftemporiki.gr  με πληροφορίες από BBC, The Guardian  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό