18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επενδυτική απόβαση της JP Morgan στην Αθήνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ιδιαίτερο ταξίδι στην Ελλάδα αποφάσισε να προγραμματίσει η JP Morgan με ένα σημαντικό επιτελείο υψηλού επιπέδου αναλυτών και με πελάτες της. Η αποστολή  θα συνομιλήσει με πλήθος παραγόντων, κυβερνητικών (ήδη θα έχει σχηματιστεί νέα κυβέρνηση), ρυθμιστικές αρχές, αλλά και εισηγμένες εταιρείες και τράπεζες, στο πλαίσιο της εντυπωσιακής ανάκαμψης της χώρας, όπως αναφέρει και στην πρόσκλησή του ο οίκος.

Το event θα λάβει χώρα στο διάστημα 5-7 Ιουλίου και είναι σαφές πως ο οίκος ανέμενε την ανακοίνωση των εκλογών προκειμένου να προβεί στην  συγκεκριμένη  ενέργεια.

Η επίσκεψη της JP Morgan σηματοδοτεί:

– Τις προσδοκίες για την ύπαρξη αυτοδύναμης κυβέρνησης στη χώρα.

– Τις προσδοκίες για την απόκτηση ταχύτατα επενδυτικής βαθμίδας μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης που θα δώσουν το στίγμα της επόμενης τετραετίας (σ.σ. χωρίς να αποκλείεται κάτι τέτοιο και νωρίτερα).

– Την περαιτέρω ανάκαμψη στο ελληνικό Χρηματιστήριο, το οποίο μπορεί να παίξει ένα ρόλο σημαντικό στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

– Το γεγονός πως η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον story στο πλαίσιο της απορρόφησης σημαντικών ευρωπαϊκών  κονδυλίων και της διοχέτευσής τους στην πραγματική οικονομία της χώρας.

Στον κατάλογο των προσκεκλημένων, που ήδη ωστόσο απ’ ό,τι φαίνεται έχουν αποδεχτεί την πρόσκληση ανήκουν οι:

Aegean AirlinesAlpha  BankΤράπεζα της ΕλλάδοςΕurobankΥπουργείο ΟικονομικώνΤΧΣHellenic EnergyIntrum HellasIOBEMυτιληναίοςEθνική ΤράπεζαPiraeus BankProdeaTerna Energy.

Όπως προκύπτει και από τον κατάλογο των προσκεκλημένων εταιρειών, ο οίκος εστιάζει στις τράπεζες, μιας και αυτές θα διακινήσουν τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης, σε εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων, καθώς η αγορά αυτή έχει εξαιρετικά μεγάλες προοπτικές ανάκαμψης.

Επίσης εστιάζει στον τουρισμό, που αποτελεί τη βαριά και ταχύτατα αναπτυσσόμενη βιομηχανία της χώρας, αλλά και στην ενέργεια και στο real estate, που στη Ελλάδα σημειώνει μεγάλη ανάκαμψη, παρά τον πληθωρισμό και τους φόβους πως στην αγορά αυτή θα υπάρξει αποεπένδυση.

Επίσης σχεδιάζει συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες που ορίζουν τα των δημοσίων επενδύσεων.

Γιατί οι ξένοι κάνουν focus στην Ελλάδα

Ας σημειωθεί πως αναμένονται και άλλα σημαντικά events από αντίστοιχους οίκους, τα οποία θα οργανωθούν ακόμη και στη διάρκεια του καλοκαιριού. Και αυτό διότι η επενδυτική βαθμίδα θα δώσει μια σε βάθος μεταβολή στο ελληνικό Χρηματιστήριο. Ένα μεγάλο πλήθος από funds θα αποχωρήσει από την ελληνική αγορά μετά την επενδυτική βαθμίδα και νέα κεφάλαια θα εισέλθουν σε αυτήν, αφού είναι πολλοί οι χρηματοοικονομικοί φορείς που «βλέπουν» Ελλάδα, χωρίς όμως τελικώς να επενδύουν σε αυτήν μιας και εκ του καταστατικού τους δεν μπορεί παρά να επενδύσουν μόνον σε Χρηματιστήρια με επενδυτική βαθμίδα.

Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει νέα φρέσκα κεφάλαια πιθανόν και με καινούριους επενδυτικούς προορισμούς έναντι των προηγούμενων. Τα κεφάλαια αυτά θα αποτελέσουν μια χρυσή ευκαιρία για τους μεγάλους επενδυτικούς οίκους να δημιουργήσουν χώρο για νέες προμήθειες, αλλά και για τις εισηγμένες εταιρίες να βελτιώσουν με τρόπο φθηνότερο από εκείνο του δανεισμού την επενδυτική τους βάση.

Επομένως, παρά το γεγονός πως υπάρχει ήδη μια σημαντική κούρσα στο ελληνικό Χρηματιστήριο, είναι πολύ πιθανόν όπως τουλάχιστον βλέπουν οι οίκοι αυτοί, είτε να συνεχιστεί, είτε και να επαυξηθεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό