23.8 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Επελαύνει η «Cassandra»: Χτυπάει Κέρκυρα, Γιάννενα, Μεσολόγγι – Προβλήματα από την κακοκαιρία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει την τελευταία ώρα ο καιρός καθώς έχει ήδη ξεκινήσει την επιδρομή της η νέα κακοκαιρία με το όνομα «Cassandra».

Συγκεκριμένα, από τις 19:30 και μετά, οι περιοχές που πλήττονται αυτή τη στιγμή είναι η Κέρκυρα και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας μεταξύ των οποίων τα Ιωάννινα και η Φλώρινα και αναμένεται να προχωρήσει στην ενδοχώρα τις επόμενες ώρες.

Στην Κέρκυρα προβλήματα δημιουργούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το νησί από τις 6:30 το απόγευμα. Ισχυρές καταιγίδες έχουν δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα στην παλιά πόλη ενώ υπάρχουν πτώσεις κλαδιών από δέντρα σε δρόμους, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να εργάζεται πυρετωδών να καθαρίσει τους δρόμους.

Προβλήματα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου στο Φιλιατών, αλλά και στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και σταθερής τηλεφωνίας δημιούργησαν τα έντονα καιρικά που πλήττουν την περιοχή. Πριν από μία ώρα έγινε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος ,η περιοχή βυθίστηκε στο σκοτάδι, ενώ δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα.

Στην Λωρίδα της Σαγιάδας, κοντά στις ιχθυοκαλλιέργειες, έπεσαν βράχοι στο οδόστρωμα, ενώ μεγάλες ποσότητες από φερτά υλικά και χώματα, έκλεισαν τον δρόμο προς Φιλιάτες λίγο πριν την κωμόπολη. Τα συνεργεία του Δήμου με δύο μηχανήματα, εργάζονται για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία . Μικρά πλημμυρικά φαινόμενα, παρατηρούνται κοντά στην πλατεία των Φιλιατών, όπου τα νερά μπήκαν σε ισόγεια καταστήματα.

Η Πυροσβεστική απομάκρυνε μεγάλα κλαδιά από πλατάνια κοντά στο χωριό Δάφνη.

Ήχησε το 112

Να σημειωθεί πως στο Δήμο Φιλιατών στις 19:50 ήχησε μήνυμα από το 112.

Πριν από λίγο πλημμύρισε η ρεσεψιόν μεγάλου ξενοδοχείου στο τουριστικό χωριό Μεσσόγγι.

Λόγω της καταιγίδας, η πτήση 286 της Aegean Αθήνα-Κέρκυρας ήταν αδύνατο να προσεγγίσει το αεροδρόμιο και επιστρέφει στο Ελ.Βενιζέλος, ενώ προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν κι άλλες πτήσεις.

Εξάλλου, στις 19:50 εστάλη μήνυμα από το 112 για την περιοχή του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας που συνιστά τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας στον Alpha, η κακοκαιρία θα επεκταθεί προς περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου ενώ μέσα στη νύχτα θα επηρεαστούν το νότιο Ιόνιο και η Δυτικής Πελοπόννησος.

Για το Σάββατο 05/10, η κακοκαιρία θα επεκταθεί ανατολικότερα με Ανατολική Μακεδονία και περιοχές της Θράκης να βρίσκονται στο επίκεντρο ισχυρών καταιγίδων.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 03-10-2024/1200C, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα με τη διέλευση ενός ψυχρού μετώπου ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στη χώρα μας, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες από νωρίς το απόγευμα σήμερα Παρασκευή (04-10-24) μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (05-10-24). Από τα έντονα φαινόμενα θα επηρεαστούν η δυτική Ελλάδα και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Αναλυτικά:Α. Παρασκευή (04-10-24)Από νωρίς το απόγευμα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται αργά τη νύχτα στα βορειοδυτικά (περιοχή Κέρκυρας – Ηπείρου).

Β. Το Σάββατο (05-10-24) τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.β) Από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό