23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επεκτείνει τον εμβολιασμό στα παιδιά 12 ως 15 ετών

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση της εμβολιαστικής εκστρατείας του κατά της Co-19 στους εφήβους 12-15 ετών, παρά μια «πιθανή σύνδεση» μεταξύ του εμβολίου των Pfizer-BioNTech με περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας που εντοπίστηκαν σε νεαρούς άνδρες.

Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια εκ των 9,3 εκατομμυρίων Ισραηλινών (το 55% του πληθυσμού) έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου αυτού, χάρη σε μια τεράστια εκστρατεία εμβολιασμών, που ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου, έπειτα από μια συμφωνία με τον φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer.

Η εταιρεία διένειμε εκατομμύρια δόσεις σε αντάλλαγμα με δεδομένα σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολιασμού στη χώρα, που διαθέτει ψηφιακές τράπεζες ιατρικών δεδομένων σχετικά με τον πληθυσμό της

Οι υγειονομικές αρχές συστήνουν τον «επικείμενο εμβολιασμό» των εφήβων, που είναι πιθανό να προσβληθούν από μια σοβαρή μορφή του κορονοϊού και εκείνων η οικογένεια των οποίων κινδυνεύει.

«Πέραν των ομάδων κινδύνου, όλοι εκείνοι που θα ενδιαφερθούν», θα μπορούν να εμβολιαστούν, αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ένα δελτίο τύπου, διευκρινίζοντας πως ο εμβολιασμός των 12-15 ετών θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

«Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και ασφαλές» και οι εγγενείς κίνδυνοι από τον ιό είναι σημαντικότεροι των κινδύνων που συνδέονται με τον εμβολιασμό, διαβεβαιώνει το υπουργείο, αφότου ανακοίνωσε χθες «μια πιθανή σύνδεση» μεταξύ του εμβολίου της Pfizer και περιστατικών μυοκαρδίτιδας σε νεαρούς άνδρες.

: ΑΠΕ – ΜΠΕ>

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό