23.2 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Επεισόδιο στα σύνορα: «Αυτοκαταστροφικός, νομίζει ότι αν τον σκοτώσουν θα λυθούν τα ελληνοτουρκικά»

Ειδήσεις Ελλάδα

Άτομο που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα είναι ο 36χρονος άνδρας, ο οποίος το μεσημέρι της Τρίτης (10/9), προκάλεσε επεισόδιο στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Συγκεκριμένα, οδηγώντας το ΙΧ αυτοκίνητό του, ο άδρας βρέθηκε στο τελωνείο των Κήπων στον Έβρο. Αντί όμως να πάει στο σημείο ελέγχου των οχημάτων, ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε προς τα τουρκικά σύνορα, χτυπώντας αρχικά μία μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε Τούρκος υπήκοος.

Ο μοτοσικλετιστής πετάχτηκε στον αέρα. Το αυτοκίνητο συνέχισε να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έσπασε τη μεταλλική πύλη και μπήκε στην τουρκική πλευρά.

Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο προσέκρουσε πάνω σε σταματημένο φορτηγό, με τον άνδρα να βγαίνει έξω κρατώντας μαχαίρι και να κινείται απειλητικά προς την πλευρά των Τούρκων αστυνομικών. Εκείνοι πυροβόλησαν αρχικά δύο φορές στον αέρα και στη συνέχεια στο πόδι του προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν.

«Ο δράστης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο και δεν διατρέχει κίνδυνο ζωής», ανέφερε το ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ.

Διαστάσεις πήρε το θέμα στην Τουρκία

Οι αρχές της Τουρκίας ειδοποίησαν για το περιστατικό τις ελληνικές διπλωματικές αρχές, ενώ την ίδια ώρα η κατάσταση του Τούρκου μοτοσικλετιστή δεν εμπνέει ανησυχία.

Ωστόσο, το θέμα πήρε διαστάσεις στην γειτονική χώρα, ενώ το σχετικό βίντεο προβάλλεται στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Στην ανακοίνωση που έκανε η Διοίκηση της Αδριανούπολης, αναφέρεται ότι το άτομο τέθηκε υπό κράτηση και για το περιστατικό ξεκίνησε δικαστική και διοικητική έρευνα.

Πατέρας 36χρονου: «Είναι αυτοκαταστροφικός»

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο 36χρονος από τη Δωροθέα Πέλλας προκαλεί επεισόδια σε συνοριακά σημεία. Τον περασμένο Ιανουάριο είχε συλληφθεί στα κατεχόμενα της Κύπρου, όπου προκάλεσε ανάλογο επεισόδιο. Σύμφωνα με τουρικά μέσα, ο άνδρας φέρεται να έβριζε και να φώναζε: «Αυτό είναι ελληνικό, φύγετε».

Μάλιστα, λίγο μετά το Πάσχα, ο 36χρονος είχε φτάσει Αθήνα με στόχο να πάει έξω από την τουρκική πρεσβεία και να αυτοπυρποληθεί. Ο πατέρας του, μέσα από τηλεφωνική συνομιλία μαζί του, κατάφερε να τον μεταπείσει προτού προβεί σε κάποιο απονενοημένο διάβημα.

Μιλώντας στο MEGA, ο πατέρας του δράστη τόνισε ότι ο γιος του αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. «Είναι συνεργάσιμος στα φάρμακα. Είναι αυτοκαταστροφικός. Νομίζει ότι αν τον σκοτώσουν θα λυθούν όλα τα προβλήματα της Ελλάδας», δήλωσε ο πατέρας του 36χρονου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό