22.7 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Επεισόδιο με τη φρεγάτα ΨΑΡΑ στην Ερυθρά Θάλασσα – Έβαλλε κατά drones

Ειδήσεις Ελλάδα

Εναντίον τεσσάρων Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs) έβαλλε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (7/7), η ελληνική φρεγάτα ΨΑΡΑ στον Κόλπο του Άντεν, στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, χρησιμοποιώντας τόσο το σύστημα antidrone, όσο και το πυροβόλο.

Δύο από τα μη επανδρωμένα αεροχήματα κατερρίφθησαν και τα άλλα απομακρύνθηκαν.

Η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Η φρεγάτα ΨΑΡΑ απέπλευσε τις βραδινές ώρες χθες από το λιμάνι του Τζιμπουτί, μετά την επίσκεψη Δένδια-Μπορέλ, για να παράσχει εγγύς προστασύα σε εμπορικό πλοίο που θα διέσχιζε την Ερυθρά Θάλασσα.

Δένδιας προς το πλήρωμα: Εκφράζω την ευγνωμοσύνη και την περηφάνεια της ελληνικής κοινωνίας

«Ξέρω ότι σας στέλνουμε σε περιοχή κινδύνου. Ήδη απόψε θα συνοδεύσετε ένα πλοίο μέσα από την επικίνδυνη περιοχή», έλεγε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, απευθυνόμενος στο πλήρωμα της φρεγάτας.

«Όμως, πέρα από τη περηφάνεια που νοιώθω βλέποντας την Ελληνική Σημαία να κυματίζει στον ιστό σας, καθώς πλέετε στην Ερυθρά Θάλασσα, θέλω να σας πω ότι η επιχείρηση είναι εξόχως σημαντική για τον κάθε Έλληνα πολίτη, για τον κάθε Ευρωπαίο πολίτη.

Αν διακοπεί η ελευθερία της ναυσιπλοΐας, οι αναταράξεις στις αγορές, η αύξηση του πληθωρισμού, η απώλεια θέσεων εργασίας θα επηρεάσει βαθιά την ελληνική κοινωνία, θα επηρεάσει βαθιά την ευρωπαϊκή κοινωνία.

Είστε εδώ και υπερασπίζεστε τα συμφέροντα της καθεμιάς και του καθενός Έλληνα.

Και πάλι σας ευχαριστώ θερμά για αυτό το οποίο κάνετε. Σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη και την περηφάνια της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής Κυβέρνησης, του ελληνικού λαού και εύχομαι να σας υποδεχθώ ασφαλείς ξανά στη Σαλαμίνα μόλις επιστρέψετε», τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

Ξέρω ότι σας στέλνουμε σε περιοχή κινδύνου. Ήδη απόψε θα συνοδεύσετε ένα πλοίο μέσα από την επικίνδυνη περιοχή.Όμως, πέρα από τη περηφάνεια που νοιώθω βλέποντας την Ελληνική Σημαία να κυματίζει στον ιστό σας, καθώς πλέετε στην Ερυθρά Θάλασσα, θέλω να σας πω ότι η επιχείρηση… pic.twitter.com/c4bOnpGpSl

— Nikos Dendias (@NikosDendias) July 6, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό