20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επείγον θέμα η επίταξη του ιδιωτικού τομέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τις «εγκληματικές ευθύνες ΕΕ και κυβερνήσεων, που έχουν οδηγήσει στο νέο σφοδρό κύμα της πανδημίας», στηλίτευσε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στη συζήτηση σχετικά με το «ρόλο της ΕΕ στην καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα λέει όλα η ξέφρενη πορεία της πανδημίας με τα αλλεπάλληλα ρεκόρ θανάτων, κρουσμάτων και διασωληνωμένων, με τη διαλογή ασθενών, τις αναστολές χειρουργείων, με το εμβολιαστικό πρόγραμμα να καρκινοβατεί στην Ελλάδα κι αλλού και με ένα νέο γύρο λοκντάουν στην ΕΕ.

Τα άλλοθι ΕΕ και ελληνικής κυβέρνησης στέρεψαν. Ούτε πρωτόγνωρη είναι πλέον η πανδημία, ούτε αποτελεί εξήγηση ότι αυτά γίνονται παντού. Αυτά γίνονται επειδή κριτήριο ακριβώς παντού δεν αποτελεί η προστασία της ανθρώπινης ζωής και υγείας αλλά τα συμφέροντα κι οι προτεραιότητες των μεγάλων ομίλων. Εκεί οφείλονται οι καθυστερήσεις κι οι παλινωδίες στον αναγκαίο εμβολιασμό, το ότι σε κάποιες χώρες υπάρχει υπερπληθώρα εμβολίων και σε άλλες παντελής έλλειψή τους.

Με το βολικό διαχωρισμό εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων επιχειρείτε να κρύψετε ότι το επείγον και καθοριστικό είναι η εξαντλητική ενημέρωση του λαού, η επίταξη κι όχι η εκμίσθωση του ιδιωτικού τομέα, οι αποφασιστικές μαζικές προσλήψεις με νέες υποδομές θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, τα αναγκαία μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους υπερμετάδοσης όπως οι εργασιακοί χώροι, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία, όπου συνωστίζονται και εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, μαζικά δωρεάν τεστ για όλους».

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό