22.6 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Επανεξελέγη ο Akio Toyoda –

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις πρόσφατες εκλογές που έλαβαν χώρα στο εσωτερικό της Toyota ο εγγονός του ιδρυτή της εταιρίας και πρώην CEO της, Akio Toyoda κατάφερε να επιβιώσει εξασφαλίζοντας μαζί με άλλα 9 μέλη του διοικητικού συμβουλίου την επανεκλογή. Αυτή όμως δεν ήταν καθόλου εύκολη καθώς ο Toyoda δεν απολαμβάνει εδώ και αρκετό καιρό την καθολική αποδοχή που είχε στο παρελθόν. Να θυμίσουμε ότι ο Akio Toyoda διετέλεσε CEO της Toyota για 14 ολόκληρα χρόνια και παραιτήθηκε από την θέση το 2023 για να αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής του Δ.Σ. αλλά από τότε, η ιαπωνική μάρκα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με δύο μεγάλα σκάνδαλα, ένα για παρατυπίες που εντοπίστηκαν στις δοκιμές ασφάλειας δεκάδων μοντέλων της Daihatsu και της Toyota και ένα για την παραποίηση των στοιχείων εκπομπών ρύπων κάποιων μοντέλων της Hino – τόσο η Daihatsu όσο και η Hino είναι θυγατρικές της Toyota.
Παράλληλα, ο Toyoda-san έχει δεχθεί και συνεχίζει να δέχεται έντονη κριτική όσον αφορά στην στάση που έχει κρατήσει στο θέμα της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση. Ο Akio Toyoda πιστεύει ακράδαντα ότι η στροφή στην ηλεκτροκίνηση δεν είναι πανάκεια και δεν πρέπει να γίνει βιαστικά προτείνοντας και εφαρμόζοντας μία στρατηγική πολλαπλών λύσεων η οποία οδηγεί σε δραστική μείωση των εκπομπών ρύπων του στόλου της εταιρίας και παράλληλα προσφέρει εναλλακτικές οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες μεγαλύτερου μέρους του αγοραστικού κοινού. Να σημειώσουμε δε, ότι αυτή ακριβώς η στρατηγική είναι που βοήθησε την Toyota να πετύχει τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία της πέρυσι και για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι δεν αποκλείει την ηλεκτροκίνηση και ειδικότερα τα αμιγώς ηλεκτρικά με μπαταρίες καθώς αυτά αποτελούν μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της και θα είναι έτοιμα όταν και η αγορά θα είναι έτοιμη. Απλά ο Toyoda έχει την πεποίθηση ότι τα ηλεκτρικά με μπαταρίες δεν είναι η μοναδική και αποκλειστική λύση για το μέλλον και ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνεται το μερίδιο αγοράς τους αυτή την περίοδο φαίνεται πως δικαιώνει το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας.

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι ο Akio Toyoda είναι αυτός που ηγείται της προσπάθειας της Toyota να γίνει λιγότερο… βαρετή με μοντέλα όπως το GR Yaris, η GR Corolla, το GR 86 και η Supra αλλά υπάρχουν και αυτοί που είναι δυσαρεστημένοι με την φιλοσοφία και τις πράξεις του Toyoda, κυρίως στον τρόπο που διαχειρίστηκε τις προαναφερθείσες κρίσεις. Γι’ αυτό η δημοτικότητα του έχει μειωθεί από το 96% του 2022, στο 86% πέρυσι και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα ακόμα χαμηλότερο ποσοστό φέτος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η… αντιπολίτευση προέρχεται κατά κύριο λόγο από ξένους επενδυτές οι οποίοι αποτελούν το 25% επί του συνόλου ενώ η στήριξη στο πρόσωπο του Toyoda είναι πάρα πολύ ισχυρή στους μικροεπενδυτές που αναπαριστούν ένα ποσοστό της τάξης του 12.6%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό