31.1 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Επαναλειτουργούν τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Ειδήσεις Ελλάδα

Επιστροφή στην κανονικότητα για τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», τα οποία είχαν μπει στον «πάγο» τις τελευταίες ημέρες λόγω της αποχής που είχε αποφασιστεί ως μέσο διαμαρτυρίας για την έλλειψη αναισθησιολόγων. 

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (31/05) οι χειρουργοί επιστρέφουν στο έργο τους, καθώς ελήφθη απόφαση για τη μετακίνηση παιδοαναισθησιολόγου για την κάλυψη έκτακτων και επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών του Νοσοκομείου. Μετά από αυτή την απόφαση της διοίκησης, ο Χειρουργικός Τομέας πήρε ομόφωνα την απόφαση να συνεχιστούν κανονικά τα τακτικά χειρουργεία. Μάλιστα, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, από Δευτέρα (03/06) θα δοθεί προτεραιότητα στα χειρουργεία που αναβλήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. 

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε στην ανάρτησή του: «Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείο Υγείας, της 1ης ΥΠΕ, της Διοικήσεως του Νοσοκομείου και του Ιατρικού του Προσωπικού λύθηκε η αποχή από τα τακτικά χειρουργεία και στο Νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού”. Τα τακτικά χειρουργεία συνεχίζονται από Δευτέρα κανονικά και θα δώσουμε προτεραιότητα σε όσους έχασαν την σειρά τους αυτή την εβδομάδα».

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του @YpYgGR της 1ης ΥΠΕ, της Διοικήσεως του Νοσοκομείου και του Ιατρικού του Προσωπικού λύθηκε η αποχή από τα τακτικά χειρουργεία και στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού». Τα τακτικά χειρουργεία συνεχίζονται από Δευτέρα κανονικά και θα δώσουμε… pic.twitter.com/KwB5WkrHb5

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) May 31, 2024

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα εναντίον των χειρουργών του Νοσοκομείου Παίδων, με αφορμή την απόφασή τους για αποχή από τα τακτικά χειρουργεία. 

«Έχουμε πρόβλημα, υπάρχει πραγματικό πρόβλημα αλλά αυτό που συμβαίνει εκεί είναι αίσχος. Θα με αναγκάσουν να σκεφτώ λύσεις που δεν θα τους αρέσουν καθόλου», είχε τονίσει σε δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8. «Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας. Εγώ δεν θα διστάσω να χρησιμοποιήσω τον ιδιωτικό τομέα. Αν νομίζουν ότι θα εκβιάσουν το κράτος, τους γονείς και τα παιδιά έχουν μπλέξει με λάθος άνθρωπο. Το κράτος δεν εκβιάζεται και τα παιδιά που πρέπει να χειρουργηθούν δεν μπορεί να είναι αντικείμενο προεκλογικής αντιπαράθεσης. Γιατί αυτή η αποχή τώρα γίνεται λόγω των ευρωεκλογών», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό