20.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επί 13 χρόνια χιλιάδες υπάλληλοι έπαιρναν λιγότερη άδεια ή μικρότερες απολαβές «λόγω λάθους»

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μία αποκάλυψη προέβη σήμερα ο μεταλλευτικός κολοσσός της Αυστραλίας, BHP Billiton. Επί 13 χρόνια περίπου 28.500 υπάλληλοι ελάμβαν λιγότερες ημέρες άδειες από αυτές που δικαιούνταν. Επιπλέον 400 εργαζόμενοι δεν ελάμβαναν επιδόματα, που δικαιούνταν και κατά συνέπεια είχαν μικρότερες απολαβές από αυτές που όφειλε η εταιρεία.

Η αιτία; «Ένα λάθος στις λογιστικές καταστάσεις για τους μισθούς». Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει ενημερώσει ήδη τις αρμόδιες αρχές και ότι το λάθος αυτό θα της στοιχίσει 280 εκατ. δολάρια προ φόρων. «Ζητάμε συγγνώμη από όλους τους υφιστάμενους και πρώην υπαλλήλους που επηρεάστηκαν από τα λάθη αυτή. Η κατάσταση σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στα στάνταρντς που θέλουμε να έχουμε στην BHP» αναφέρει στην ανακοίνωση.

«Εργαζόμαστε για να διορθώσουμε αυτά τα ζητήματα και να πληρώσουμε τους εργαζομένους αυτά που δικαιούνται, με τόκο, το ταχύτερο δυνατό» προσθέτει.

Η διοίκηση της εταιρείας είπε επίσης ότι έδωσε εντολή για αναθεώρηση του συνόλου των συστημάτων μισθοδοσίας. Θα δώσει αναλυτικά στοιχεία στην επόμενη παρουσίαση οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Η BHP Billiton απασχολεί περίπου 80.000 εργαζομένους στην Αυστραλία και άλλες χώρες, όπως η Χιλή, όπου διαχειρίζεται το μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στον κόσμο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό