15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επί τάπητος οι σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης – Τι λέει αντιναύαρχος εν αποστρατεία – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ολόκληρος ο Τύπος στην Τουρκία συνοψίζεται σήμερα Κυριακή στον τίτλο της εφημερίδας  Γενί Μπιρλίκ.

Ενδεικτικά αναφέρουν οι τίτλοι της Γενί Μπιρλίκ: Κεντρικός τίτλος είναι «Βήμα-βήμα η ασφάλεια» σε άλλο σημείο αναφέρει η εφημερίδα «Αντίδραση Καλίν στις ΗΠΑ» και σε άλλο σημείο του πρωτοσέλιδου σχολιάζουν «Οι ΗΠΑ έστειλαν στην Ελλάδα μη επανδρωμένα».

Την ίδια στιγμή ο Έλληνας αντιναύαρχος εν αποστρατεία επισημαίνει τι δεν πρέπει να λέει η Ελλάδα για τη Τουρκία.

Μητσοτάκης σε ομογενείς: «Χρειαζόμαστε την αυτοδυναμία – Σας θέλω παρόντες» Επεκτείνονται οι σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης – Εκδόθηκε νέα Navtex

Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην επέκταση της περιοχής που πραγματοποιεί έρευνες για υδρογονάνθρακες νοτιοδυτικά της Κρήτης η EXON MOBIL εκδίδοντας νέα Navtex.

Συγκεκριμένα, ο υδρογραφικός σταθμός του Ηρακλείου Κρήτης προχώρησε στην δέσμευση μίας νέας περιοχής νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Η Τουρκία την ίδια ώρα έβγαζε το 4ο πλωτό γεωτρύπανό της Αμπντουλχαμίντ από το λιμάνι της Σελεύκειας εν αναμονή της οδηγίας προς ναυτιλομένους που θα το στείλει κάπου στην Ανατολική Μεσόγειο και σταδιακά σε όλη της «Γαλάζια Πατρίδα» όπως επεσήμανε στέλεχος της Κρατικής Εταιρείας Πετρελαίου της Τουρκίας.

Απέναντι σε αυτό τον κίνδυνο η Αθήνα ατσαλώνει τις συμμαχίες της. Ελληνικά και γαλλικά μαχητικά πέταξαν φτερό με φτερό τις προηγούμενες ημέρες ασκούμενα σε διάφορα σημεία της Ελληνικής επικράτειας. Τις επόμενες ημέρες μαχητικά από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ θα πετάξουν και θα ασκηθούν και στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Σωτήρης Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου σχολίασε σχετικά στο MEGA: «Εδώ είναι οι θετικές εξελίξεις στον ενεργειακό χάρτη. Χάσαμε αρκετά χρόνια, βλέπετε όμως πώς η ρωσική εισβολή άλλαξε τις προτεραιότητες, ζητώντας η ίδια η Exxonmobil την επέκταση των ερευνών».

Ο καθηγητής ωστόσο τόνισε ότι θα πρέπει να αναμένουμε την αντίδραση της Λιβύης σε αυτήν την επέκταση των σεισμικών ερευνών καθώς δεν έχει πει ή κάνει κάποια δήλωση ακόμα.

Οι προειδοποιήσεις του αντιναυάρχου

O Γιάννης Εγκολφόπουλος, αντιναύαρχος εν αποστρατεία, ανέφερε για την επέκταση των σεισμικών ερευνών με την έκδοση της νέας Navtex: «Αυτή την στιγμή το νοτιότερο κομμάτι είναι στα 40 μίλια νότια από την Γαύδο. Η απόσταση μεταξύ Λιβύης – Γαύδου είναι 140 μίλια, άρα η μέση γραμμή είναι περίπου στα 70 μίλια. Εκεί οριοθετείται η αποκλειστική οικονομική ζώνη ή υφαλοκρηπίδα».

Επιπλέον ο κ. Εγκολφόπουλος τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει η φράση «τι θα κάνουν οι Τούρκοι;», καθώς είναι καθαρά ελληνική κυριαρχική περιοχή. «Δεν μας νοιάζει τι θα κάνουν οι Τούρκοι» συμπλήρωσε ο αντιναύαρχος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό