16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Λούλα στο Πεκίνο με στόχο τις κινεζικές επενδύσεις στη Βραζιλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην υπογραφή περίπου 20 διμερών συμφωνιών αναμένεται να προχωρήσουν ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στις 14 Απριλίου στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Λούλα στην Κίνα, που είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας.

Σκοπός του ταξιδιού είναι να αναθερμανθούν οι σχέσεις ανάμεσα στην Μπραζίλια και το Πεκίνο μετά την επιστροφή του Λούλα στην εξουσία και να επιδιωχθούν νέες κινεζικές επενδύσεις στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.

Η επίσκεψη θα γίνει δύο μήνες έπειτα από τη συνάντηση του Λούλα με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, καθώς η κυβέρνησή του λέει πως θα ασκήσει πραγματιστική εξωτερική πολιτική και θα επιδιώξει ισορροπημένες σχέσεις με τους δυο σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Βραζιλίας, παρά τις εντάσεις ανάμεσά τους.

Η βραζιλιάνικη προεδρία διευκρίνισε πως ο Λούλα θα επισκεφθεί τη 13η Απριλίου τη Σαγκάη, όπου η Τζίλμα Χουσέφ θα ονομαστεί πρόεδρος της Νέας Τράπεζας Ανάπτυξης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό