21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επίσημο: Sordo και Solberg θα μοιραστούν το τρίτο Hyundai i20 Rally1 το 2022

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε σήμερα τα πληρώματα που θα οδηγήσουν το νέο i20 Rally1 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα rally του 2022. Πιο συγκεκριμένα, ολόκληρο το πρωτάθλημα θα ακολουθήσουν οι Thierry Neuville και Ott Tanak, με τους Dani Sordo και Oliver Solberg να μοιράζονται το τρίτο αγωνιστικό της ομάδας.

Σύμφωνα με την κορεάτικη ομάδα, η επιλογή του συνδυασμού των Sordo και Solberg στο τρίτο αυτοκίνητο, αποτελεί την ιδανική ανάμιξη εμπειρίας και νιάτων, στην ένατη σεζόν της στο WRC. Ο 38χρονος Ισπανός είναι μέλος της Hyundai από το 2014 και μαζί με τον Thierry Neuville είναι οι παλαιότεροι οδηγοί της ομάδας.
Μέχρι σήμερα και για λογαριασμό της Hyundai, ο Sordo έχει κατακτήσει δύο νίκες (Rally Σαρδηνίας 2019 και 2020), ενώ έχει ανέβει 13 φορές στο βάθρο. Από την άλλη, ο Oliver Solberg, ο γιος του Petter, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα του πρωταθλήματος.
Ο Σουηδός οδηγός που είχε πρόσφατα τα γενέθλια του, “κλείνοντας” τα 20 χρόνια, έχει τρέξει -μέχρι σήμερα- σε 9 αγώνες για λογαριασμό της Hyundai Motorsport, πίσω από το τιμόνι τριών διαφορετικών αγωνιστικών (i20 Coupe WRC, i20 R5 και i20 N Rally2). Η Hyundai δεν ανακοίνωσε σε ποιους αγώνες θα συμμετέχουν οι Sordo και Solberg.

Μιλώντας για την νέα συμφωνία του, ο Dani Sordo είπε:
Έχω πει πολλές φορές πως η Hyundai Motorsport είναι σαν οικογένεια για εμένα, οπότε είμαι πολύ ευχαριστημένος που συνεχίζω την καριέρα μου μαζί τους, στην νέα υβριδική εποχή του WRC. Συνεργαζόμαστε για πολλά χρόνια και έχουμε μοιραστεί σημαντικές στιγμές. Ανυπομονώ για ακόμη περισσότερες, καθώς προετοιμαζόμαστε για φρέσκιες προκλήσεις.
Είναι σημαντικό να έχουμε σταθερότητα καθώς αντιμετωπίζουμε τους νέους κανονισμούς, αλλά είμαστε τυχεροί που θα έχουμε μαζί μας σε αυτή την νέα περιπέτεια, ένα νέο ταλέντο όπως ο Oliver. Είμαι ενθουσιασμένος.

Από την πλευρά του, ο Oliver Solberg τόνισε:
Να βρίσκομαι στο τρίτο αυτοκίνητο κάνοντας επιλεκτικούς αγώνες μαζί με τον Dani Sordo είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Είναι πραγματικά ωραίο. Ακόμη, οι άλλοι μου team-mates, Thierry και Ott, είναι εξαιρετικοί άνθρωποι για να αποκτήσεις γνώσεις, αφού έχουν μεγάλη εμπειρία. Είμαι μόλις 20 ετών, οπότε είναι ένα τεράστιο βήμα στην καριέρα μου.
Πραγματικά ανυπομονώ για αυτό και για να μάθω σε ποιους αγώνες θα οδηγήσω. Είμαι ενθουσιασμένος που θα οδηγώ στη νέα εποχή των αυτοκινήτων Rally1. Είναι σίγουρα μια ιδιαίτερα στιγμή να εμπλέκεσαι στο WRC.

Κλείνοντας, ο επικεφαλής της ομάδας, Andrea Adamo, πρόσθεσε:
Με ενθουσιασμό επιβεβαιώνουμε πως οι Dani και Oliver θα βρεθούν στο τρίτο αυτοκίνητο την επόμενη σεζόν, δίπλα στους Thierry και Ott. Νομίζουμε πως πρόκειται για τον καλύτερο συνδυασμό μεταξύ εμπειρίας και νιάτων, η ιδανική ανάμιξη στη νέα εποχή του WRC.
O Dani δε θα οδηγεί απλά σε επιλεγμένο αριθμό αγώνων, αλλά θα εργάζεται μαζί μας και σε αγώνες όπου θα οδηγεί ο Oliver. Η προσέγγισή του στους αγώνες και η εκτενής του εμπειρία θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα, όταν η καμπύλη μάθησης των νέων κανονισμών θα είναι υψηλή.
Είναι επίσης σημαντικό να έχουμε νέο αίμα όπως ο Oliver, δίπλα στην εμπειρία που θα φέρουν τα υπάρχοντα πληρώματά μας. Αναμφίβολα έχουμε μια ισχυρή σύνθεση καθώς ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο για την Hyundai Motorsport.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό