23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίσημο: Ferrari Roma Spider – Autoblog.gr

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ferrari αποκάλυψε σήμερα τη Roma Spider, με το τελευταίο μοντέλο της μάρκας από το Maranello να κάνει το ντεμπούτο του στους πελάτες της σε μια αποκλειστική εκδήλωση στο παλάτι El Badi στο Μαρακές του Μαρόκο.
Η Roma Spider εισέρχεται στη γκάμα της Ferrari 3,5 χρόνια μετά τα αποκαλυπτήρια της κουπέ έκδοσης, και είναι ένα διαχρονικά κομψό, υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητο και μια σύγχρονη εκδοχή του κομψού ιταλικού τρόπου ζωής των δεκαετιών του ’50 και του ’60.

Αυτό που κάνει τόσο εντυπωσιακή την Roma Spider είναι η υιοθέτηση της μαλακής οροφής, μια λύση που κάνει μια ευπρόσδεκτη επιστροφή στη γκάμα της Ferrari σε μοντέλο με τον κινητήρα τοποθετημένο μπροστά, 54 χρόνια μετά την 365 GTS4 του 1969. Η αναδίπλωση της χρειάζεται 13,5 δευτ. και μπορεί να ενεργοποιηθεί με ταχύτητες έως και 60 χλμ/ώρα.

Το γεγονός ότι είναι τόσο συμπαγής δίνει την ελευθερία για μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ (255 λίτρα) και ενισχύει την ευελιξία του αυτοκινήτου. Ένας νέος, κατοχυρωμένος με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, εκτροπέας του αέρα, ενσωματωμένος στη πλάτη των καθισμάτων μπορεί να αναπτυχθεί με το πάτημα ενός κουμπιού στην κεντρική κονσόλα, εξασφαλίζοντας εξαιρετική άνεση στους επιβάτες του αυτοκινήτου χωρίς να καταλαμβάνει χώρο στο αυτοκίνητο.

Ο σχεδιασμός της Roma έρχεται σε συνδυασμό με απαράμιλλη απόδοση και χειρισμό, καθώς η Roma κινείται από τον 3,9-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα, απόδοσης 620 ίππων στις 5.750 – 7.500 σ.α.λ. και 760 Nm ροπής στις 3.000 – 5.750 σ.α.λ. Αυτός συνδυάζεται με το 8-τάχυτο DCT αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που είδαμε στην SF90 Stradale και για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 3,4 δευτ., για τα 0-200 χλμ/ώρα 9,7 δευτ., με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα.

Στο εσωτερικό, δεν διαφέρει με την κλειστή έκδοση με τους σχεδιαστές της Ferrari να μας δείχνουν τη νέα προσέγγιση τους, καθώς υπάρχει μια ψηλή κεντρική κονσόλα που χωρίζει τον χώρο μεταξύ οδηγού και συνεπιβάτη.
Ο οδηγός έχει μπροστά του ένα μεγάλο, ψηφιακό σύμπλεγμα οργάνων, ενώ η οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι κάθετα τοποθετημένη. Τέλος, ο συνεπιβάτης έχει ακόμη μια ξεχωριστή οθόνη μπροστά του, που βλέπει όλες τις πληροφορίες του αυτοκινήτου.

Το μήκος της Roma αγγίζει τα 4.656 χλστ., το πλάτος της τα 1.974 χλστ., το ύψος της τα 1.306 χλστ., ενώ το μεταξόνιο της τα 2.670 χλστ., με το βάρος του αυτοκινήτου να ανέρχεται στα 1.556 κιλά ή 84 κιλά περισσότερα από τη κλειστή έκδοση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό