21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επίσημο: Aston Martin Valkyrie Spider

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Aston Martin παρουσίασε στο Pebble Beach την Valkyrie Spider, την ανοικτή έκδοση της Valkyrie που μηχανικά δεν διαφέρει από το κλειστό μοντέλο. Έχει τελική ταχύτητα 330 χλμ/ώρα με την οροφή ανοικτή, ενώ όταν τοποθετηθεί η carbon/πολυκαρβονική οροφή, τότε η τελική ταχύτητα αυξάνεται στα 350 χλμ/ώρα.

Η οροφή αποτελείται από ένα carbon κεντρικό πάνελ και δύο πολυκαρβονικά παράθυρα. Σε σχέση με την κλειστή Valkyrie, η Spider διαθέτει διαφορετικές πόρτες, λόγω της αφαιρούμενης οροφής, ενώ έχουν γίνει τροποποιήσεις και στο carbon monocoque πλαίσιο.

Κίνηση παίρνει από τον ατμοσφαιρικό 6,5-λίτρων V12 κινητήρα, με περιεχόμενη γωνία 65 μοιρών. Ο κινητήρας αποδίδει 1.014 άλογα (1.000 bhp) στις 10.500 σ.α.λ, με 740 Nm ροπής στις 7.000 σ.α.λ, έχοντας όριο περιστροφής 11.100 σ.α.λ.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα υβριδικό σύστημα απόδοσης 116 ίππων με 280 Nm ροπής, με το σύνολο να παράγει 1.160 άλογα στις 10.500 σ.α.λ. Η μέγιστη ροπή ανέρχεται στα 900 Nm και παράγεται στις 6.000 σ.α.λ.

Ο κινητήρας αποτελεί δομικό στοιχείο του αυτοκινήτου, μιας και αν τον αφαιρέσεις δεν θα ενώνει τίποτα τους μπροστά τροχούς με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Ο κινητήρας ουσιαστικά είναι η ένωση τεσσάρων τρικύλινδρων κινητήρων, με την λύση αυτή να επιλέγεται τόσο για εξοικονόμηση χώρου, όσο και για να μπορεί να περάσει με επιτυχία τα τεστ εκπομπών ρύπων.

Όπως εύκολα καταλαβαίνεις κάνει χρήση τεχνολογιών και υλικών που χρησιμοποιούνται στην Formula 1. Το βάρος του ανέρχεται στα 206 κιλά, με τη βρετανική εταιρία να αναφέρει πως ο στροφαλοφόρος άξονας ξεκινά να δημιουργείται από μια συμπαγής χαλύβδινη μπάρα διαμέτρου 17 εκατοστών και μήκους 77,5 εκατοστών και με χρήση θερμικής επεξεργασίας, η ολοκλήρωσή του απαιτεί 6 μήνες εργασιών, με το 80% του χάλυβα της μπάρας να αφαιρείται. Αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός στροφαλοφόρου άξονα που ζυγίζει 50% λιγότερο από αυτόν του V12 κινητήρα της One-77.

Η παραγωγή της Aston Martin Valkyrie Spider θα περιοριστεί σε 85 μονάδες και θα είναι διαθέσιμη τόσο ως αριστεροτίμονη, όσο και ως δεξιοτίμονη. Οι παραδόσεις της αναμένεται να ξεκινήσουν το δεύτερου εξάμηνο του 2022 και ήδη και τα 85 αυτοκίνητα έχουν βρει τους ιδιοκτήτες τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό