12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επίσημο: Alfa Romeo C42 – Autoblog.gr

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο ημέρες μετά την ολοκλήρωση του πρώτου τριημέρου δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, η Alfa Romeo F1 Team παρουσίασε σήμερα επίσημα το νέο της μονοθέσιο, καθώς και το livery του.
Ο λόγος για την C42, με την ιταλοελβετική ομάδα να συμπληρώνει μόλις 175 γύρους στις δοκιμές στην ισπανική πίστα, 15 περισσότερους από την τελευταία Haas, όταν στην κορυφή βρέθηκε η Ferrari με 439 γύρους.

Η C42 φέρει ένα εντυπωσιακό κόκκινο και λευκό χρώμα, ολοκληρώνοντας τη “παλέτα” του grid, με την ομάδα να παρουσιάζει το νέο μονοθέσιο σε πραγματικό χρόνο σε όλο τον κόσμο μέσω επαυξημένης πραγματικότητας. Το livery σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το Centro Stile της Alfa Romeo, και αποτελεί νεύμα στο παρελθόν, θυμίζοντας ιστορικά σχέδια περασμένων ετών και την κληρονομιά της Alfa Romeo και της Sauber Motorsport, στην 30ή χρονιά της ομάδας από το Hinwil στη Formula 1.

Μετά τα αποκαλυπτήρια, ακολούθησε συνέντευξη τύπου στην οποία παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της ομάδας, Frederic Vasseur, ο τεχνικός Διευθυντής, Jan Monchaux, καθώς και οι νέοι οδηγοί της ομάδας, Valtteri Bottas, Guanyu Zhou, μαζί με τον Robert Kubica, που συνεχίζει στο ρόλο του εφεδρικού.

Η C42 είναι το πρώτο μονοθέσιο που κατασκευάζεται στο Hinwil σύμφωνα με τους κανονισμούς της νέας εποχής της Formula 1, καθώς και του budget cup. Είναι σχεδιασμένη από μια ομάδα υπό την ηγεσία του τεχνικού διευθυντή, Jan Monchaux, με το power unit της C42 να είναι της Ferrari.

Οι Alfa Romeo και Sauber Motorsport συνεχίζουν τη συνεργασία τους και για το 2022. Η σχέση των δύο εταιριών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκίνησε το 2018, όταν η Alfa Romeo αποτέλεσε ονομαστικό χορηγό της ομάδας. Στα μέχρι σήμερα τέσσερα χρόνια συνεργασίας, η ιταλοελβετική ομάδα έχει τερματίσει δύο φορές στην 8η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, αλλά πέρσι έπεσε μια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό