20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίσημο: Acura ARX-06 – Autoblog.gr

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα μήνα μετά το shakedown του και τις δύο ημέρες δοκιμών στο Paul Ricard, η Acura αποκάλυψε σήμερα το ARX-06, το αγωνιστικό αυτοκίνητο με το οποίο θα συμμετάσχει στους αγώνες αντοχής ανά τον κόσμο. Το ντεμπούτο του θα γίνει στις 19 Αυγούστου στο The Quail, A Motorsports Gathering, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Αυτοκινήτου του Monterey στο Pebble Beach.

Το αγωνιστικό του ντεμπούτο του νέου ιαπωνικού αγωνιστικού θα γίνει τον ερχόμενο Ιανουάριο, στον 24ωρο αγώνα της Daytona, καθώς το ARX-06 θα συμμετέχει από το 2023 στη κατηγορία GTP του πρωταθλήματος IMSA SportsCar, έχοντας ως αντιπάλους τις BMW, Porsche, Cadillac, Lamborghini και άλλες.
Μηχανικά, το αγωνιστικό αυτοκίνητο φέρει έναν 2,4 λίτρων twin-turbo V6 κινητήρα (AR24e), που έχει την υπογραφή της Acura. Η απόδοση του αγγίζει τα 680 άλογα (500 kW), ήτοι όσα ορίζουν οι κανόνες, με το όριο περιστροφής του να είναι στις 10.000 σ.α.λ., ενώ ο σχεδιασμός του θαλάμου καύσης επιτρέπει στην εταιρία να λειτουργεί τον κινητήρα με καύσιμο χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός εξατάχυτου σειριακού κιβωτίου της XTrac.

Το νέο αγωνιστικό βασίζεται σε πλαίσιο της Oreca και πληροί τους κανονισμούς του LMDh, κάτι που το κάνει κατάλληλο να συμμετέχει και στη κορυφαία κατηγορία του 24ωρου αγώνα αντοχής του Le Mans. Το ARX-06 έχει μήκος 5.100 χλστ., πλάτος 2.000 χλστ. και ύψος 1.060 χλστ., με το μεταξόνιο του να αγγίζει τα 3.148 χλστ.
Οι κανόνες του πρωταθλήματος επιβάλλουν τη χρήση μια MGU μονάδας της Bosch και μπαταρίες της Williams Advanced Engineering. Οι μηχανικοί της Acura “έγραψαν” το λογισμικό, ώστε ο κινητήρας να μπορεί να συνδυαστεί με αυτό το υβριδικό τμήμα του συστήματος μετάδοσης κίνησης.

Οι ομάδες Wayne Taylor Racing και Meyer Shank Racing έχουν ήδη κάνει γνωστό ότι θα αγωνιστούν με το ARX-06 το 2023, με τις εν λόγω ομάδες να συμμετέχουν ήδη με το ARX-05 στο πρωτάθλημα IMSA SportsCar, με τους οδηγούς των ομάδων να κατέχουν σήμερα τις τέσσερις πρώτες θέσεις στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό