21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Επίσημο το iOS 17 με Stickers, Namedrop, Journal app και προσωποποιημένες οθόνες επαφών – iPhone

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple παρουσίασε το iOS 17 και μερικές από τις σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει η νέα έκδοση περιστρέφονται γύρω από κύριες εφαρμογές της πλατφόρμας όπως αυτή για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων.

Συγκεκριμένα οι εισερχόμενες κλήσεις μπορούν πλέον να περιλαμβάνουν προσαρμοσμένα γραφικά για τις επαφές που επιθυμείτε και θα έχετε ζωντανά live transcripts όπως και στο Android, αλλά για το Voice Mail, κάτι που μένει να δούμε αν αφορά και παρόχους εκτός ΗΠΑ. Τα Messages, εν τω μεταξύ, προσφέρουν ευκολότερες απαντήσεις, απομαγνητοφωνήσεις ηχητικών μηνυμάτων, πληροφορίες τοποθεσίας, και ένα “check in” που ενημερώνει αυτόματα τους φίλους σας αν έχετε φτάσει ή αν θα καθυστερήσετε. Αντίστοιχα το FaceTime σας επιτρέπει να αφήνετε Live Messages, μικρά δηλαδή βίντεο που θα μπορεί να δει ο συνομιλητής σας σε περίπτωση που δεν σας απαντήσει. Υπάρχει ακόμα ένα νέο περιβάλλον για stickers που σας επιτρέπει να μετατρέπετε emojis σε stickers, να προσθέτετε εφέ και ακόμη και να προσθέτετε αυτοκόλλητα σε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών.

Η Siri είναι τώρα κάπως πιο έξυπνη. Μπορείτε απλώς να πείτε “Siri” (αντί του Hey Siri) για να καλέσετε μια εντολή και η φωνητική βοηθός θα δέχεται back-to-back εντολές χωρίς να απαιτείται να λέτε τη λέξη-κλειδί κάθε φορά.

Το Sharing (κοινή χρήση) γίνεται επίσης ευκολότερο με διάφορες εγγενείς εφαρμογές της πλατφόρμας. Το NameDrop σας επιτρέπει να μοιράζεστε στοιχεία επαφής απλά φέρνοντας το iPhone σας κοντά στη συσκευή κάποιου άλλου. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε φωτογραφίες με αυτόν τον τρόπο ενώ το AirDrop μπορεί πλέον να μεταφέρει περιεχόμενο ακόμα και όταν πρέπει να απομακρυνθείτε, με το ανέβασμα/κατέβασμα να γίνεται μέσω Internet.  Ένα framework  για προγραμματιστές θα φέρει την πρόσβαση στην κοινή χρήση και σε άλλες εφαρμογές.

Στο iOS 17, η Apple δίνει έμφαση και στην πληκτρολόγηση για να την κάνει ευκολότερη. Με χρήση ενός νέου AI μοντέλου, η αυτόματη διόρθωση του πληκτρολογίου γίνεται πολύ καλύτερη σύμφωνα με την Apple ενώ θα βλέπετε προβλέψεις στη γραμμή του πληκτρολογίου για το τι γράφετε. Αν υπάρχει μια άγνωστη λέξη, το iOS 17 θα την αναγνωρίζει με την πάροδο του χρόνου.

Και ναι, οι φήμες για μια εφαρμογή για εφαρμογή προσωπικού ημερολογίου είναι αληθινές. Η νέα εφαρμογή Journal επιτρέπει την καταγραφή του πώς αισθάνεστε καθημερινά, συνοδευόμενη από προτάσεις για προτροπές γραφής με βάση γεγονότα όπως ταξίδια. 

Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε το iPhone σας σε μια αυτοσχέδια smart home οθόνη με το StandBy, κάτι που γνωρίζαμε ότι έρχεται. Τοποθετήστε το τηλέφωνό σας σε οριζόντια θέση και θα έχετε πληροφορίες που εμφανίζονται αυτόματα μέσω widgets, όπως πληροφορίες ημερολογίου, μουσική και αποτελέσματα αθλητικών αγώνων. Προσαρμόζεται ακόμη και αυτόματα στη νυχτερινή ώρα με μια εμφάνιση που δεν θα βλάψει τα μάτια σας. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό