16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επίσημο: Τέλος το Ford Fiesta το 2023

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια ημέρα μετά τις φήμες για την κατάργηση του Fiesta, η Ford μόλις εξέδωσε ανακοίνωση που επιβεβαιώνει με κάθε επισημότητα τον “θάνατο” του δημοφιλέστατου μοντέλου της μέσα στο 2023.
Η παραγωγή του Fiesta στο εργοστάσιό της εταιρίας στην Κολωνία της Γερμανίας θα σταματήσει το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ολοκληρώνοντας έτσι μια πορεία 47 ετών και οκτώ γενιών του εμβληματικού σουπερμίνι.1Ο αμερικανικός κολοσσός έδωσε στη δημοσιότητα ένα με το οποίο αποχαιρετά το Fiesta, ενώ παράλληλα teasάρει μια ηλεκτροκίνητη έκδοση του Puma. Επιπλέον, η Ford επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή των S-Max και Galaxy θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του ερχόμενου έτους. Και τα δύο αυτά μοντέλα παράγονται αυτήν τη στιγμή στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Η ανακοίνωσε της Ford, που κυκλοφόρησε πριν λίγα λεπτά, αναφέρει:
Στη Ford Ευρώπης επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας να προχωρήσουμε all-in στην ηλεκτροκίνηση με τα επιβατικά μας μοντέλα να είναι πλήρως ηλεκτρικά έως το 2030 και όλα τα αυτοκίνητα στο χαρτοφυλάκιό μας έως το 2035.
Καθώς ετοιμαζόμαστε να μεταβούμε σε ένα ηλεκτρικό μέλλον θα διακόψουμε την παραγωγή των S-Max και Galaxy στη Βαλένθια της Ισπανίας τον Απρίλιο του 2023 και θα διακόψουμε την παραγωγή του Fiesta στην Κολωνία της Γερμανίας έως τα τέλη Ιουνίου 2023.
Θα εισαγάγουμε τρία νέα συναρπαστικά ηλεκτρικά επιβατικά μοντέλα και τέσσερα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα στην Ευρώπη έως το 2024.
Σχεδιάζουμε να πουλήσουμε περισσότερα από 600.000 ηλεκτρικά οχήματα στην περιοχή μέχρι το 2026 και η παραγωγή ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων στο Κέντρο Ηλεκτρισμού της Κολωνίας θα φτάσει τα 1,2 εκατομμύρια οχήματα σε ένα χρονικό διάστημα έξι ετών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό