18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επίσημο: Νέο Kia Sportage – Autoblog.gr

Ειδήσεις Ελλάδα

Τις πρώτες φωτογραφίες της πέμπτης γενιάς του Sportage έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η Kia, με το νέο μοντέλο να υιοθετεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία “Opposites United της κορεατικής εταιρίας, η οποία αρχικά έκανε το ντεμπούτο της με το EV6.1Το Sportage φέρει έναν εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό από το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς, με την μάσκα πλέον να ονομάζεται Digital Tiger Face (από Tiger Nose). Αυτή εκτείνεται σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου, ενώ στο πίσω μέρος, οι μυώδεις γραμμές των ώμων συγκλίνουν ομαλά ώστε να συναντήσουν τα λεπτά LED φώτα, που πλαισιώνουν το νέο λογότυπο της Kia.2Φέρει LED φωτιστικά σώματα, μαύρη οροφή, δίχρωμες ζάντες και στο εσωτερικό συναντάμε 12″ ψηφιακό πίνακα οργάνων, τριάκτινο τιμόνι, 12″ οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και περιστρεφόμενο διακόπτη επιλογής σχέσεων ταχυτήτων, όταν το μοντέλο εξοπλίζεται με αυτόματο κιβώτιο. Υπάρχουν ακόμη δίχρωμες επενδύσεις, μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά και αλουμινένιες λεπτομέρειες.
Το εσωτερικό είναι πιο πολυτελές από αυτό της προηγούμενης γενιάς, με καλύτερης ποιότητας υλικά, προσφέροντας περισσότερους χώρους στους επιβάτες και διαθέτει “τρισδιάστατους αεραγωγούς, φυσικά κουμπιά, όπως και επιλογέα για το επιθυμητό πρόγραμμα οδήγησης.3Το νέο Sportage θα είναι διαθέσιμο και στην έκδοση X-Line που ξεχωρίζει από τον διαφορετικό μπροστινό προφυλακτήρα, από τις περισσότερες μαύρες πινελιές, από τις διαφορετικές μπάρες οροφής, από τις πλαϊνές ποδιές, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν μαύρα ξύλινα διακοσμητικά, όπως επίσης πράσινες ή μαύρες επενδύσεις στα καθίσματα.4Η Kia δεν αποκάλυψε τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Sportage. Αυτά θα γίνουν γνωστά μέσα στους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με ότι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, το νέο Sportage θα εξοπλίζεται με αρκετά χαρακτηριστικά ασφαλείας και κίνηση θα παίρνει από τους ίδιους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου απόδοσης από 115 έως 230 ίππων που συναντάμε στο νέο Hyundai Tuscon, ενώ θα υπάρχει και μια plug-in υβριδική έκδοση.5Ανάμεσα σε αυτούς συναντάμε τον 1.600άρη T-GDI Smartstream κινητήρα βενζίνης απόδοσης 150 ίππων, με τον ίδιο κινητήρα να προσφέρεται και σε ήπια υβριδική έκδοση απόδοσης 150 και 180 ίππων.
Ο 1.600άρης CRDi diesel κινητήρας αποδίδει 136 άλογα, με την υβριδική έκδοση να συνδυάζει τον 1.600άρη T-GDI και έναν ηλεκτροκινητήρα 59 ίππων, αποδίδοντας συνδυαστικά 230 άλογα.6Φέρει μπαταρία 1,49 kWh και 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με τη κίνηση να στέλνεται στους μπροστινούς τροχούς, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό. Αργότερα θα γίνει διαθέσιμη και μια plug-in υβριδική έκδοση απόδοσης 265 ίππων.
Οι κινητήρες συνδυάζονται είτε με 6-τάχυτο iMT χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων τεχνολογίας διπλού συμπλέκτη.
Η Kia τονίζει πως τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει μια ειδική έκδοση του Sportage αποκλειστικά για την αγορά της Ευρώπης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό