18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επίσημο: Νέο Honda Civic sedan

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Honda έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη επίσημη φωτογραφία της σεντάν έκδοσης της νέας γενιάς του Civic. Το αυτοκίνητο δεν διαφέρει σημαντικά από το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε πέρυσι, με τον σχεδιασμό του να χαρακτηρίζεται ως “πιο πολυτελής, λεπτός και ελαφρύς” από αυτόν της 10ης γενιάς, με το ύψος να έχει μειωθεί, ενώ παράλληλα αυξήθηκε το πλάτος. Οι μπροστά κολόνες έχουν μετατοπιστεί προς τα πίσω, αυξάνοντας έτσι την ορατότητα του οδηγού και των επιβατών.

Υπάρχει μικρή γρίλια, LED φωτιστικά σώματα, με τον σχεδιασμό του εσωτερικού να είναι εργονομικός και λιτός. Ξεχωρίζει η οθόνη αφής 9″ στο κέντρο του ταμπλό, το τριάκτινο τιμόνι, όπως επίσης οι αλουμινένιες και μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες.
Στην αγορά των ΗΠΑ θα προσφέρεται με δύο κινητήρες βενζίνης. Στην βάση θα υπάρχει ο 2,0-λίτρος ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος κινητήρας, απόδοσης 160 ίππων και 188 Nm ροπής. Ακολουθεί ο 1.500αρης VTEC Turbo της Honda, o οποίος στην Αμερική αποδίδει 176 άλογα, ενώ στην Ευρώπη 182 άλογα, με τη ροπή να ανέρχεται σε 240 Nm.

Το νέο Civic θα είναι διαθέσιμο με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο ή με ένα αυτόματο CVT κιβώτιο ταχυτήτων. Χωρίς να έχει γίνει ακόμα τίποτα επίσημα γνωστό για την Ευρώπη, η λογική λέει ότι στην ήπειρο μας το νέο Civic θα προσφέρεται και με υβριδικό σύνολο.
Η Honda θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες του νέου Civic στις 28 του μηνός. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους μήνες, με τις πρώτες παραδόσεις του να γίνονται εντός του καλοκαιριού. Η hatcback έκδοση θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του έτους.
Η παραγωγή της hatcback έκδοσης θα γίνεται στο εργοστάσιο της Honda στην Ιντιάνα των ΗΠΑ αλλά και στην Ιαπωνία, μιας και το εργοστάσιο της εταιρίας στο Swindon της Αγγλίας θα κλείσει μέσα στο 2021. Η σεντάν έκδοση θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda στον Καναδά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό