22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίσημο: Νέα γενιά Kia Carens

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από μια σύντομη teasing καμπάνια, η Kia έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του νέου Carens. Κάνοντας μια μικρή αναδρομή, τον Σεπτέμβριο του 2012 η κορεάτικη εταιρία παρουσίασε τη τρίτη γενιά του Carens, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση του Παρισιού και οι πωλήσεις του ξεκίνησαν στις αρχές του 2013. Παρότι το μοντέλο υπέστη ένα ελαφρύ facelift το φθινόπωρο του 2016, τελικά η Kia αποφάσισε το 2019 να το αποσύρει από τους τιμοκαταλόγους της, εξαιτίας των χαμηλών πωλήσεων του.

Τώρα, όμως, η κορεάτικη εταιρία επαναφέρει το όνομα, χωρίς να αλλάζει τον ταυτότητα του μοντέλου, διατηρώντας τον πολυμορφικό του χαρακτήρα, αν και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες το νέο Carens διαθέτει και κάποια SUV χαρακτηριστικά. Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο χαρακτηρίζεται ως οχήματα αναψυχής τριών σειρών καθισμάτων που υιοθετεί στιλιστικά SUV/crossover στοιχεία, διατηρώντας παράλληλα τον οικογενειακό χαρακτήρα των προκατόχων του με έμφαση στην πρακτικότητα.

Το νέο Carens μοιράζεται την πλατφόρμα του με το Seltos,, και ενώ τα δύο μοντέλα έχουν το ίδιο πλάτος 1.800 χλστ., το Carens είναι μακρύτερο, καθώς το μήκος του αγγίζει τα 4.540 χλστ. και ψηλότερο, με 1.700 χλστ. ύψος. Το μεταξόνιο έχει επίσης “τεντωθεί”, όντας το κορυφαία στην κατηγορία του, καθώς αγγίζει τα 2.780 χλστ..

Αισθητικά, το νέο Carens διαθέτει εντελώς νέο σχεδιασμό σε σχέση με τον προκάτοχό του, καθώς πλέον διαθέτει τολμηρή εμφάνιση, που εναρμονίζεται με την πιο πρόσφατη σχεδιαστική γλώσσα της Kia, που ονομάζεται Opposites United. Με εξαίρεση τους τροχούς 16 ιντσών που φαίνονται μάλλον μικροί για το ψηλό αμάξωμα, το Carens μοιάζει με SUV και διαθέτει μοντέρνα LED φωτιστικά σώματα εμπρός/πίσω, προστατευτικές ποδιές με look αλουμινίου και πλαστικές επενδύσεις περιμετρικά του αμαξώματος.
Πιο συγκεκριμένα, στο εμπρός μέρος βλέπουμε τα Crown Jewel Headlamps φώτα και μια μεγάλη εισαγωγή αέρα στον προφυλακτήρα, εμπνευσμένη από το Soul, ενώ το πίσω μέρος φέρει στοιχεία από το νέο Sportage.

Περνώντας στον εσωτερικό, το ταμπλό είναι αρκετά μοντέρνο για ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, με τον σχεδιασμό του να επεκτείνεται προς τις πόρτες. Η κεντρική οθόνη αφής 10,25 ιντσών ενσωματώνει το Kia Connect infotainment, το οποίο είναι συμβατό με over-the-air ενημερώσεις. Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης Premium σύστημα ήχου της Bose με οκτώ ηχεία, ατμοσφαιρικό φωτισμό με 64 χρώματα, ηλιοροφή SkyLight, Multi Drive Modes (Sport/Eco/Normal), καθώς και το σύστημα καθαρισμού αέρα της Kia, για προστασία από ιούς και βακτήρια.

Από πλευράς χώρων και πρακτικότητας, υπάρχουν τρεις σειρές καθισμάτων με το μεγάλο μεταξόνιο να προσφέρει άφθονο εσωτερικό χώρο. Η δεύτερη σειρά έχει το σύστημα One Touch Easy Electric Tumble για εύκολη είσοδο/έξοδο, ενώ υπάρχουν αναδιπλούμενα τραπεζάκια στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, συρόμενο υπόστρωμα στα καθίσματα, ψυχόμενες θήκες, αεραγωγούς για το σύστημα κλιματισμού για όλες τις σειρές, πέντε θύρες USB-C , κουρτίνες για τον ήλιο στις πίσω πόρτες και τσέπες αποθήκευσης για μπουκάλια και gadget.

Κλείνοντας, κάτω από το καπό υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ ενός 1.500άρη ατμοσφαιρικού κινητήρα βενζίνης, ενός 1.400άρη turbo κινητήρα βενζίνης ή ενός 1.500άρη πετρελαιοκινητήρα. Ο πρώτος συνδυάζεται με χειροκίνητο εξατάχυτο κιβώτιο, ο δεύτερος με αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων, ενώ ο τρίτος με εξατάχυτο αυτόματο μετατροπέα ροπής. Ανεξαρτήτως κιβωτίου, η κίνηση αποστέλλεται στον μπροστινό άξονα.
Το νέο Carens θα κυκλοφορήσει στην Ινδία το δεύτερο τρίμηνο του 2022, για να ακολουθήσουν αργότερα άλλες αγορές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό