22.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Επίσημο με μεγαλύτερη οθόνη OLED, ανίχνευση υπνικής άπνοιας και επιλογή για τιτάνιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Apple Watch Series 10 έκανε το ντεμπούτο του στην εκδήλωση «It’s Glowtime» της Apple, κάτι λιγότερο από μια δεκαετία αφότου κυκλοφόρησε το πρώτο smartwatch. Κύριο χαρακτηριστικό του νέου wearable είναι ένας επανασχεδιασμός – αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος από την κυκλοφορία της συσκευής. Το Apple Watch Series 10 έχει «τη μεγαλύτερη οθόνη και τον λεπτότερο σχεδιασμό μας», σημείωσε ο CEO, Tim Cook.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η οθόνη είναι «έως και 30%» μεγαλύτερη από τις προηγούμενες γενιές, καλυμμένη από «ανθεκτικό γυαλί όνυχα». Το σώμα, εν τω μεταξύ, είναι 10% λεπτότερο από το Series 9, με διαστάσεις 9,6 χιλιοστά. Το ηχείο έχει αναβαθμιστεί και για πρώτη φορά, οι χρήστες θα μπορούν να αναπαράγουν μουσική και podcasts απευθείας στο wearable, χωρίς AirPods. Ένα νέο πηνίο φόρτισης σας δίνει 80% της ζωής σε 30 λεπτά. Μια νέα επιλογή τιτανίου, είναι διαθέσιμη, αντικαθιστώντας το ανοξείδωτο ατσάλι και κάνοντας το ρολόι ακόμα πιο ελαφρύ από πριν.

Το Series 10 τροφοδοτείται από ένα νέο τσιπ S10. Αυτό επιτρέπει νέα νευρωνική επεξεργασία για τη βελτίωση του ήχου με το ενσωματωμένο μικρόφωνο. Φέρνει επίσης τη μετάφραση στη συσκευή, η οποία θα αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη κατά τη διάρκεια των ταξιδιών.

Πρόκειται για το πρώτο Apple Watch που ανιχνεύει την άπνοια ύπνου, χρησιμοποιώντας το επιταχυνσιόμετρο του ρολογιού για την ανίχνευση διαταραχών στον ύπνο. Ενώ η εταιρεία λέει ότι η λειτουργία είναι «ιατρικού βαθμού», δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση από τον FDA για τη λειτουργία αυτή. Αυτό αναμένεται «πολύ σύντομα».

Η λειτουργία παρακολούθησης της υπνικής άπνοιας θα είναι διαθέσιμη στο νέο Apple Watch 10, καθώς και στα Apple Watch 9 και Ultra 2. Για την ανίχνευση της υπνικής άπνοιας, τα υποστηριζόμενα μοντέλα χρησιμοποιούν το επιταχυνσιόμετρο για να παρακολουθούν μια νέα μέτρηση κατά τη διάρκεια του ύπνου που ονομάζεται «διαταραχές της αναπνοής» και θα ειδοποιεί τους χρήστες αν βρει ενδείξεις μέτριας έως σοβαρής υπνικής άπνοιας. Μπορείτε να δείτε τις νυχτερινές σας τιμές στην εφαρμογή Health και μπορείτε να λάβετε μια λεπτομερή αναφορά από την εν λόγω εφαρμογή για να τη μοιραστείτε με το γιατρό σας.

«Ο αλγόριθμος ανίχνευσης αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας προηγμένη μηχανική μάθηση με ένα εκτεταμένο σύνολο δεδομένων από κλινικού βαθμού τεστ άπνοιας ύπνου», δήλωσε ο Dr. Sumbul Desai, αντιπρόεδρος του τμήματος Υγείας της Apple κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. «Στη συνέχεια επικυρώθηκε σε μια κλινική μελέτη πρωτοφανούς μεγέθους για την τεχνολογία της άπνοιας στον ύπνο. Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι με τον απίστευτο αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτή η λειτουργία για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν με αδιάγνωστη άπνοια ύπνου».

Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 150 χώρες και περιοχές αυτόν τον μήνα, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ιαπωνίας.

Όπως και η προηγούμενη Ultra, η σειρά 10 διαθέτει τώρα αισθητήρα βάθους για δραστηριότητες στο νερό. Η Apple επισημαίνει την κατάδυση με αναπνευστήρα ως βασική δραστηριότητα που χρησιμοποιεί τις λειτουργίες. Έχει προστεθεί, επίσης, η εφαρμογή Tides, για σέρφερς και άλλα παρόμοια.

Όσον αφορά το κλίμα, το νέο Watch είναι η τελευταία συσκευή της Apple με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το Apple Watch Series 10 θα κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου 2024 με τιμή εκκίνησης τα $399.

Σε ό,τι αφορά το watchOS, το λειτουργικό σύστημα αναβαθμίζεται με AI, όπως αποκάλυψε η εταιρεία πριν από λίγο. Οι περισσότερες λειτουργίες αποκαλύφθηκαν στο συνέδριο προγραμματιστών WWDC της εταιρείας τον περασμένο Ιούνιο, αλλά η Apple έριξε λίγο περισσότερο φως κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της σήμερα.

Η εφαρμογή Translate έρχεται στην τελευταία έκδοση του watchOS, το watchOS 11. Όπως και σε άλλες πλατφόρμες, το Translate θα αξιοποιήσει την AI για αναγνώριση ομιλίας και μετάφραση σε μια σειρά από διαφορετικές γλώσσες.

Η AI βελτιώνει επίσης το Smart Stack, το χαρακτηριστικό watchOS που χρησιμοποιεί πληροφορίες περιβάλλοντος για να εμφανίζει σχετικά widgets. Το Smart Stack θα προσθέτει σύντομα αυτόματα νέα widgets «όταν τα χρειάζεστε», λέει η Apple – προφανώς με βάση παράγοντες όπως η ώρα της ημέρας και η τοποθεσία σας.

Σε μια τελευταία βελτίωση με τεχνητή νοημοσύνη, το watchOS 11 διαθέτει ένα νέο watch face «photos» που θα χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να εντοπίζει και να επιμελείται φωτογραφίες από τη βιβλιοθήκη σας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό