18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίσημο: Η Suzuki παρουσιάζει το νέο S-Cross

Ειδήσεις Ελλάδα

Παράλληλα, η Suzuki παρουσιάζει το νέο strong hybrid σύστημα της, που συνδυάζει έναν νέο κινητήρα καυσίμου με μία μονάδα γεννήτριας κινητήρα (Motor Generator Unit, MGU) και κιβώτιο αυτόματης αλλαγής σχέσεων (Auto Gear Shift, AGS). Υποστηρίζει δυνατότητα υβριδικής οδήγησης και ηλεκτρικής οδήγησης (με ανενεργό κινητήρα) για χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.
Ακόμα και σε χαμηλές στροφές, ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να εκκινήσει και να επιταχύνει ομαλά το όχημα, ενώ μπορεί και να τροφοδοτήσει το όχημα από μόνος του (ηλεκτρική οδήγηση με ανενεργό κινητήρα) κατά τη διάρκεια της έναρξης της κίνησης, της πορείας αλλά και της όπισθεν, για αθόρυβη λειτουργία και ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου.
Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του νέου συστήματος είναι η τοποθέτηση της γεννήτριας MGU στην πλευρά εξόδου του κιβωτίου AGS, ένα σύστημα μετάδοσης που αλλάζει αυτόματα τις χειροκίνητες σχέσεις και λειτουργεί τον συμπλέκτη. Χάρη σε αυτήν τη διαμόρφωση, η ενέργεια της γεννήτριας MGU μεταδίδεται απευθείας στον κινητήριο άξονα για την πλήρωση του κενού της ροπής κατά την αλλαγή σχέσεων, για μια ομαλή αίσθηση κατά τη μετάβαση από τη μία σχέση στην άλλη.
Επιπλέον, η διαμόρφωση αυτή συμβάλλει στη συλλογή κινητικής ενέργειας και την αποδοτική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω της παύσης της λειτουργίας του κινητήρα και την αποδέσμευση του συμπλέκτη κατά την επιβράδυνση. Η λειτουργία αυτή επεκτείνει την αυτονομία κατά την ηλεκτρική οδήγηση.
Το αυτοκίνητο διαθέτει δύο προγράμματα οδήγησης, το Standard και το Eco. Στην πρώτη, η γεννήτρια MGU υποστηρίζει συχνότερα τον κινητήρα για δυναμικότερη οδήγηση, ενώ στη λειτουργία Eco ενεργοποιείται συχνότερα το σύστημα ηλεκτρικής οδήγησης για μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου. Στην παγκόσμια πρώτη παρουσίαση του νέου S-Cross, ο πρόεδρος Toshihiro Suzuki δήλωσε σχετικά:
Στην Ευρώπη, όλα τα επιβατικά μας αυτοκίνητα είναι ήπια υβριδικά και σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τη γκάμα μας με strong hybrid οχήματα από το επόμενο έτος.
Το νέο strong hybrid σύστημα θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη το επόμενο έτος, πρώτα στο Vitara και, στο δεύτερο μισό του 2022, στο S-Cross, μαζί με ακόμα πιο αναβαθμισμένα και προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας (connected services).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό