23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίσημο: Αναβιώνει η Bristol Cars

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πολυαναμενόμενη αναγέννηση των Bristol Cars είναι πλέον επίσημη, με την βρετανική εταιρία να ετοιμάζει για τα επόμενα χρόνια μια σειρά από continuation αυτοκίνητα των Speedster, Fighter και 411 Series 8, καθώς και ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.
Η Bristol Cars ήρθε στα χέρια του Βρετανού επιχειρηματία Jason Wharton, στόχος του οποίου είναι η άμεση επαναλειτουργία της εταιρίας, με το ηλεκτρικό μοντέλο να είναι ένα τετραθέσιο μοντέλο, που θα ονομαστεί Buccaneer και θα γίνει διαθέσιμο έως το 2025.

Όσον αφορά τα continuation αυτοκίνητα, αυτά θα είναι κατασκευασμένα στο χέρι και θα φέρουν ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση, αντί για άκαμπτο πίσω άξονα. Κίνηση θα παίρνουν από έναν V8 HEMI 6,4-λίτρων κινητήρα της Chrysler που θα συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της ZF.
O Wharton είναι σε θέση να προχωρήσει με τα σχέδια αναβίωσης της Bristol μετά την απόκτηση των σχεδίων κατασκευής των σασί, των μοντέλων παραγωγής και του URL του site της εταιρίας -μαζί με τα πνευματικά δικαιώματα- όταν η Bristol πούλησε τα περιουσιακά της στοιχεία μέσω δημοπρασίας το 2020.
Την άνοιξη του 2022, η αναγεννημένη μάρκα θα διορίσει νέο διευθύνοντα σύμβουλο, επικεφαλής μηχανολογίας και δύο μη εκτελεστικούς διευθυντές, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει με μια σημαντική αύξηση κεφαλαίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό