28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Επίσημα στον «ηλεκτρικό πάγκο» της Μπάγερν Μονάχου ο Βίνσεντ Κομπανί

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μπάγερν Μονάχου, έπειτα από την τραγική σεζόν που είχε σε Γερμανία και Ευρώπη, η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να απομακρύνει τον Τόμας Τούχελ και να προσλάβει τον πρώην προπονητή της Μπέρνλι, Βίνσεντ Κομπανί. Ο Βέλγος τεχνικός, ήταν για δύο έτη στον πάγκο της αγγλικής ομάδας. Την πρώτη του σεζόν, κατάφερε να την προβιβάσει, αλλά την φετινή χρονιά το κλαμπ υποβιβάστηκε ως 19η από την Premier League.  

Ο Βίνσεντ Κομπανί θα είναι προπονητής στην Μπάγερν μέχρι το 2027, έχοντας ως στόχο την κατάκτηση της Bundesliga, αλλά και του Champions League, το οποίο έχει καιρό να μπει στην τροπαιοθήκη της βαυαρικής ομάδας. Ο Βέλγος είχε μία σπουδαία καριέρα στην Μάνστεστερ Σίτι, έχοντας στο… παλμαρέ του τέσσερα πρωταθλήματα Αγγλίας, ενώ έχει ένα FA Cup και Carabao Cup. Παρόλο την μεγάλη του καριέρα στους «πολίτες», δεν κατέκτησε ποτέ ευρωπαϊκό τίτλο.  

Οι δηλώσεις του Βίνσεντ Κομπανί:«Ανυπομονώ για τη δοκιμασία στη Μπάγερν. Είναι σπουδαία τιμή που θα δουλέψω γι’ αυτόν τον σύλλογο. Η Μπάγερν είναι οργανισμός για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ως προπονητής, πρέπει να υποστηρίξεις αυτό που είσαι ως άτομο: Λατρεύω να έχουμε τη μπάλα, να είμαστε δημιουργικοί, και παράλληλα να είμαστε επιθετικοί στο γρασίδι, αλλά και θαρραλέοι. Ανυπομονώ για τα βασικά. Να δουλέψω με τους παίκτες, να χτίσουμε την ομάδα. Όταν μπουν τα θεμέλια, η επιτυχία θα έρθει». 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό