20.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επίσημα με στόχο να θέσει νέους κανόνες στη mobile Φωτογραφία

Ειδήσεις Ελλάδα

Καλά τα Xiaomi 12S και Xiaomi 12S Pro, αλλά αυτό που μαζευτήκαμε να δούμε όλοι στην σημερινή παρουσίαση δεν είναι άλλο από το περίφημο Xiaomi 12S Ultra, το smartphone που σύμφωνα με την εταιρεία θα θέσει νέους κανόνες στον τομέα της mobile Φωτογραφίας.

Ο λόγος; Καταρχάς το γεγονός ότι διαθέτει ως κύριο αισθητήρα 50.3MP Sony IMX989 μεγέθους 1 ίντσας, ο οποίος τροποποιήθηκε σε συνεργασία με τη Sony και κόστισε $11 εκατ. Είναι ο αισθητήρας με τα μεγαλύτερα pixels που έχουμε δει σε smartphone (3.2μm) στo binning mode για λήψεις στα 12.5MP, ενώ η Leica φέρνει την τεχνογνωσία της για την βελτιστοποίηση των φακών και του λογισμικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Leica δεν δίστασε να μαρκάρει ολόκληρο το camera module με το ιστορικό Summicron brand.

Στο κομμάτι του λογισμικού, η Leica προσθέτει δύο δικά της χαρακτηριστικά φωτογραφικά στυλ, το Leica Authentic Look και το Leica Vibrant Look, με το πρώτο να στοχεύει στην όσο το δυνατόν πιο φυσική απεικόνιση με έμφαση στον φωτισμό, την αντίθεση και το βάθος των φωτογραφιών, ενώ το δεύτερο ενισχύει τον κορεσμό των χρωμάτων με την αισθητική της Leica. Υπάρχουν Άι τα φίλτρα Leica Vi, Leica Natural, Leica BW Natural και Leica BW High Contrast.

Στο τεράστιο camera module στο πίσω μέρος του Xiaomi 12S Ultra υπάρχει ο αισθητήρας 48MP Sony IMX586 1/2.0’’ που γνωρίσαμε στο Xiaomi Mi 11 Ultra με υπερευρυγώνιο φακό 128°, ακόμη ένας αισθητήρας 48MP με τηλεφακό για 5x οπτικό zoom και βοηθητικός αισθητήρας 3D ToF. Το smartphone προσφέρει τη δυνατότητα λήψης αρχείων JPEG και HEIF στα 8-bit, DNG RAW στα 10-bit και είναι το πρώτο Android smartphone στον κόσμο που υποστηρίζει λήψη Dolby Vision HDR.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Xiaomi 12S Ultra διαθέτει οθόνη 6.73’’ Super AMOLED E5 2K με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 1-120Hz και επικάλυψη Gorilla Glass Victus, επεξεργαστή Snapdragon 8+ Gen1, 8GB/12GB μνήμη RAM LPDDR5, 256GB/512GB αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1, in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, εμπρόσθια κάμερα 32MP, WiFi 6E, Bluetooth 5.3, GPS, NFC, IR, 5G, λειτουργικό σύστημα Android 12 με MIUI 13, υποδοχή USB-C, ηχεία stereo Harman Kardon, μπαταρία 4860mAh με φορτιστή 67W (ασύρματη φόρτιση στα 50W) και υποδοχή USB-C. H κατασκευή του είναι πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP68 για προστασία από νερό και σκόνη.

Αξίζει να σταθούμε στα δύο custom Surge chipsets της εταιρείας για την παρακολούθηση της διαδικασίας φόρτισης και την προστασία της μπαταρίας από την υπερθέρμανση χάριν στο νέο 3D liquid cooling σύστημα.

Το Xiaomi 12S Ultra αναμένεται μόνο στην Κίνα με τιμή εκκίνησης τα 5999 yuan (περίπου €860).

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό