22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίσημα με οθόνη 13” 120Hz, Thunderbolt και νέα γραφίδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγο το Surface Pro 8, το οποίο χαρακτηρίζει ως τη μεγαλύτερη αναβάθμιση που έχουμε δει ποτέ στη σειρά των laptops της.

Σχεδιαστικά παραμένει σχεδόν ίδιο, αλλά παρατηρούμε μικρότερα bezels στη νέα PixelSense Flow Display 13’’ που υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz, τεχνολογίες Dolby Vision και Adaptive Color, καθώς και την αναβαθμισμένη γραφίδα Surface Slim Pen 2. Η οθόνη λειτουργεί κυρίως στα 60Hz για εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά μεταπηδά αυτόματα στα 120Hz όταν χρησιμοποιείς τη γραφίδα και όταν σκρολάρεις με την αφή.

Από πλευράς hardware θα προσφέρεται με επιλογές για επεξεργαστή Intel Core 11ης γενιάς, 8GB έως 32GB μνήμη RAM, 128GB έως 1TB αποθηκευτικό χώρο, ενώ διαθέτει 2x υποδοχές USB Type-C (Thundebolt 4) και το κλασικό Surface Connect για σύνδεση με πολλαπλές οθόνες ανάλυσης 4K, εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο ή/και εξωτερική κάρτα γραφικών για να το μετατρέψεις σε gaming PC. Η πίσω κάμερα έχει αναβαθμιστεί στα 10MP με δυνατότητα λήψης 4K , ενώ η εμπρόσθια κάμερα παραμένει στα 5MP και έχουν γίνει βελτιώσεις στην απόδοση της σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε ό,τι αφορά την αυτονομία, η Microsoft κάνει λόγο για έως 16 ώρες σε όλα τα μοντέλα και φόρτιση στο 80% μέσα σε μία ώρα.

Για το Microsoft Surface Pro 8 θα κυκλοφορήσει ξεχωριστά ένα νέο εξωτερικό πληκτρολόγιο Surface Pro Signature Keyboard που διαθέτει ειδική θέση για τη γραφίδα προκειμένου να την έχεις κάπου “παρκαρισμένη”, ενώ παράλληλα φορτίζει. Η γραφίδα Surface Slim Pen 2 προσφέρει σημαντικά μειωμένη καθυστέρηση και πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια λόγω της επανασχεδιασμένης ακίδας, αλλά και ενσωματωμένο σύστημα απτικής ανάδρασης για να αισθάνεσαι ότι γράφεις σε χαρτί.

Το νέο Microsoft Surface Pro 8 θα κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου 2021, την ίδια ημέρα δηλαδή με το λανσάρισμα των Windows 11 και Microsoft Office 2021, αλλά δεν έχουν γίνει γνωστές οι τιμές του.

Update: Έχουμε μια πρώτη ενημέρωση από Γαλλία όπου θα είναι διαθέσιμο από τις 28 Οκτωβρίου 2021 με τιμή εκκίνησης τα €1179.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό