17.3 C
Athens
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024

Επίμονες βρομιές στην κουζίνα και το μπάνιο; Μάλλον δεν έχετε χρησιμοποιήσει αυτό το σπιτικό χημικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη μαγειρική, το λευκό ξίδι προσθέτει έντονη γεύση και οξύτητα σε διάφορα πιάτα. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες ως βάση για ντρέσινγκ, ενώ ενισχύει τη γεύση σε σάλτσες και μαρινάδες για κρέας και ψάρι. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να μαλακώσει τα κρέατα πριν το ψήσιμο. Επιπλέον, βοηθά στη διατήρηση του χρώματος των λαχανικών κατά το βράσιμο και στην παρασκευή τουρσιών.

Το λευκό ξίδι, όμως, είναι και ένα ισχυρό καθαριστικό για επιφάνειες, αφαιρώντας βρομιά, λεκέδες και άλατα. Χρησιμοποιείται επίσης για απολύμανση και εξουδετέρωση οσμών. Επιπλέον, μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό μαλακτικό ρούχων και ενισχυτικό καθαριότητας στα πλυντήρια, ενώ είναι αποτελεσματικό και στον καθαρισμό υαλοπινάκων.

Ας δούμε πιο αναλυτικά μερικές χρήσεις:

Λευκό ξίδι και απορρυπαντικό πιάτων

Αφαιρεί τα λίπη από πλακάκια, νεροχύτες και άλλες επιφάνειες της κουζίνας (π.χ. πάγκους). Σε συνδυασμό με ένα μεταλλικό σφουγγαράκι, μπορεί να καθαρίσει σκεύη χωρίς ζεστό νερό.

Λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα

Πολύ ισχυρό καθαριστικό που απομακρύνει τη μούχλα από το μπάνιο και την κουζίνα, ειδικά αυτή που μαζεύεται στους αρμούς των πλακακιών.

Λευκό ξίδι και αλκοόλη

Δύο πολύ δραστικά υγρά κάνουν ένα πανίσχυρο καθαριστικό για το ψυγείο σας. Αφαιρεί τα πάντα όπως μούχλα ή υπολείμματα τροφίμων, δεν χρειάζεται ξέβγαλμα με νερό και αφήνει άρωμα καθαριότητας.

Λευκό ξίδι και οδοντόκρεμα

Αυτός ο συνδυασμός γυαλίζει τα πάντα στο μπάνιο και την κουζίνα. Το ξίδι διαλύει τα λίπη και η οδοντόκρεμα τα άλατα, καθώς έχει διαβρωτικές ιδιότητες.

Λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα #2

Καθαρίστε την καφετιέρα από την κιτρινίλα του καφέ, αναμειγνύοντας σόδα με λευκό ξίδι. Αφήστε πέντε λεπτά και αναδεύστε.

Λευκό ξίδι και αεριούχο ποτό

Αφαιρέστε τη βρομιά από τα τζάμια και γυαλίστε τα χρησιμοποιώντας πάντα ένα μάκτρο.

Λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα #3

Αυτό είναι πατέντα, αλλά πιάνει. Αν η σφουγγαρίστρα είναι πολύ λερωμένη, βάλτε ξίδι και μαγειρική σόδα σε μία τσάντα μαζί με τη σφουγγαρίστρα. Θα γίνει πεντακάθαρη.

Λευκό ξίδι και θερμότητα

Είναι το πιο ισχυρό αντιμικροβιακό. Βάλτε το αντικείμενο που θέλετε να απολυμάνετε (π.χ. μαχαιροπίρουνα) σε ένα τηγάνι με ξίδι και ανάψτε το μάτι. Η θερμότητα και το ξίδι θα εξαφανίσουν τους μικροοργανισμούς.

Λευκό ξίδι και ροδόνερο

Βάλτε ροδόνερο και λευκό ξίδι σε ένα δοχείο με ψεκαστήρα και ψεκάστε τα σκουπίδια για να μην μυρίζουν. Επιπλέον, θα φύγουν και τα έντομα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στη λεκάνη.

Λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα #4

Βάλτε ξίδι και μαγειρική σόδα σε ένα μπουκάλι και όσο διαρκεί η αντίδρασή τους, βάλτε το μπουκάλι στο στόμιο μιας βουλωμένης αποχέτευσης. Αν το πρόβλημα οφείλεται σε βρομιά και υπολείμματα τροφίμων, θα αντιμετωπιστεί αμέσως.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό