22 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Επίλεκτη Μεραρχία φεύγει από την Γάζα για το βόρειο μέτωπο

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μετακίνηση στρατευμάτων στο βόρειο μέτωπο, στα σύνορα με τον Λίβανο, φαίνεται ότι προχωράει το Ισραήλ.

Το «κέντρο βάρους» του πολέμου «μετακινείται στα βόρεια», δήλωσε απόψε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ, αναφερόμενος στο μέτωπο με τη λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ.

«Δεν ξεχάσαμε τους ομήρους (σ.σ. που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας) και δεν ξεχάσαμε τις αποστολές μας στα νότια», είπε ο Γκάλαντ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του. «Μας υποχρεώνει το καθήκον και διεξάγουμε αυτά τα έργα ταυτόχρονα» στον βορρά και στον νότο, πρόσθεσε. «Το καθήκον μας είναι σαφές: να διασφαλίσουμε ότι οι κάτοικοι του βορρά θα επιστρέψουν στα σπίτια τους σώοι και ασφαλείς», κατέληξε.

Την ίδια στιγμή, ο ραδιοφωνικός σταθμός του Ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι «μετακινείται από την Γάζα, η επίλεκτη 98η Μεραρχία στα σύνορα με τον Λίβανο».

Eyes on Lebanon: IDF redeploys 98th Division to northern front, @Doron_Kadosh reports; the elite force was set to continue fighting in Gaza, but army chiefs decided to send it north in past 24 hours. Here’s a reminder about the Division’s capabilities ⬇️https://t.co/9U1f88bKLk

— Israel Radar (@IsraelRadar_com) September 18, 2024

Οι αναφορές για την μετακίνηση των στρατευμάτων συμπίπτει με νέες απειλές του ισραηλινού στρατού για επικείμενη επιχείρηση στο Λίβανο, μετά τις εκρήξεις σε βομβητές και ασύρματες συσκευές επικοινωνίας, που συνολικά – μέχρι στιγμής- έχουν αφήσει 26 νεκρούς.

«Αποφασίστηκε ύψιστη επιφυλακή στο βορρά: η επίλεκτη 98η Μεραρχία θα μετακινηθεί στο βόρειο μέτωπο», ανέφερε ο ραδιοφωνικός ανταποκριτής του στρατού Doron Kadosh μέσω του X την Τετάρτη.

Ο επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης του ισραηλινού στρατού, υποστράτηγος Όρι Γκόρντιν, δήλωσε επίσης ότι το Ισραήλ είναι «αποφασισμένο» να κλιμακώσει την επίθεση εναντίον του Λιβάνου.

«Η αποστολή είναι σαφής: Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε την εικόνα ασφαλείας το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Gordin.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό