15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίθεση σημειώθηκε σε βάση του διεθνούς συνασπισμού

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία βάση, στη Συρία, του διεθνούς συνασπισμού που μάχεται τους τζιχαντιστές, μπήκε σήμερα στο στόχαστρο φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών ομάδων, όπως ανακοίνωσε η διοίκησή της.

«Οι δυνάμεις του συνασπισμού στοχοθετήθηκαν από οκτώ έμμεσα πλήγματα στη (στρατιωτική βάση) Γκριν Βίλατζ», ανακοίνωσε ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός. Η επίθεση προήλθε από «κακόβουλες» ομάδες «υποστηριζόμενες από το Ιράν» συνεχίζει το κείμενο, διευκρινίζοντας ότι δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με τον συνασπισμό, μια παρόμοια επίθεση αποτράπηκε την Τρίτη.

Ο συνασπισμός «που συνεχίζει να βλέπει τις δυνάμεις του να απειλούνται στο Ιράκ και τη Συρία από παραστρατιωτικούς υποστηριζόμενους από το Ιράν (…) διατηρεί το δικαίωμα να αμυνθεί και να ενώσει τις δυνάμεις του απέναντι σε κάθε απειλή», δήλωσε ο επικεφαλής του, ο στρατηγός Τζον Ο. Μπρέναν Τζούνιορ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, ανέφερε το πρωί ότι σημειώθηκε μια άλλη επίθεση στη μεγαλύτερη βάση του διεθνούς συνασπισμού στη Συρία, η οποία βρίσκεται στο πετρελαϊκό κοίτασμα του Αλ Όμαρ. Από τις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν, η μία έπεσε στο ελικοδρόμιο, προκαλώντας υλικές ζημιές. Άλλες δύο έπεσαν σε σημεία όπου δεν υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Το Παρατηρητήριο πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις του συνασπισμού απάντησαν με πυρά εναντίον των περιχώρων της πόλης Αλ Μαγιαντίν, απ’ όπου προήλθαν οι ρουκέτες.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα. Όταν ρωτήθηκε για αυτό το συμβάν, ο συνασπισμός απάντησε ότι δεν έχει καμία πληροφορία περί νέων επιθέσεων.

Περίπου 900 Αμερικανοί στρατιώτες παραμένουν στη βορειοανατολική Συρία και στη βάση Αλ Τανφ στον νότο, στα σύνορα με το Ιράκ και την Ιορδανία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό