23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίθεση με βιτριόλι -Δίκη: Η δήλωση της κατηγορουμένης για την απουσία της

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Ιωάννας Μάνδρου

Γραπτή δήλωση με την οποία έκανε γνωστή την πρόθεσή της κατηγορούμενης Έφης Καρακατζούλα να παρευρεθεί σε μεταγενέστερο στάδιο στη δικαστική αίθουσα ανέγνωσε ο πρόεδρος της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Στην εκφώνηση του ονόματός της, ο Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε στο δικαστήριο ότι ειναι απούσα. Τότε, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, ανέγνωσε τη γραπτή δήλωση της κατηγορουμένης από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, στην οποία αναφερόταν: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας».

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, λόγω ηθικής βλάβης που υπέστη από την άδικη πράξη της κατηγορουμένης.

Τοποθέτηση συνηγόρου υπεράσπισης Σάκης Κεχαγιόγλου

.Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθεια μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο» ανέφερε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο ίδιος εξήγησε πως η 36χρονη ομολογεί την πράξη της αλλά ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. 

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης».

To view this please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that
supports HTML5

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό