16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επίδειξη δύναμης στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός βρήκε… μισό τον Παναθηναϊκό και δεν του έδειξε κανένα οίκτο. Με πρωταγωνιστές τους Ελ Αραμπί και Μασούρα, οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν με 4-1 τους «πράσινους» στο «Απόστολος Νικολαΐδης» κι απέδειξαν ότι είναι πανέτοιμοι για να κάνουν το νταμπλ (το ερχόμενο Σάββατο θ΄ αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου).

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ό,τι ήθελαν στο «αιώνιο» ντέρμπι, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκαν με 3-0, ενώ πέτυχαν κι άλλο ένα γκολ με τον Χασάν, που δε μέτρησε μετά από υπόδειξη του VAR.

Στο β΄ ημίχρονο οι πρωταθλητές «κατέβασαν ταχύτητα», ωστόσο, βρήκαν άλλη μία φορά το δρόμο προς τα δίχτυα με τον κορυφαίο σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, Ελ Αραμπί, ο οποίος έφτασε τα 28 γκολ στη Super League.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με το πόδι στο… γκάζι και μόλις στο 7’ πήρε προβάδισμα σε πολύ γρήγορη αντεπίθεση, με εξαιρετική κάθετη του Ελ Αραμπί προς τον Μασούρα και πλασέ του τελευταίου.

Δύο λεπτά μετά οι Πειραιώτες απείλησαν και πάλι με το πλασέ του Ελ Αραμπί να φεύγει λίγο άουτ, ωστόσο, στο 12΄ βρήκαν ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα πάλι με τον Μασούρα, μετά από πάσα του Χασάν.

Στο 14΄  ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά στο γκολ με τον Ιωαννίδη να προσπαθεί να περάσει τον Σα, με τον Πορτογάλο να του παίρνει τα πόδια και όχι τη μπάλα.

Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο ματς και στην κόντρα επίθεση του Ολυμπιακού ο Χασάν σκόραρε. Μετά από ενημέρωση του VAR, ο διαιτητής τσέκαρε ξανά την φάση (on field review) και τελικά… τη γύρισε πίσω. δίνοντας το καθαρό πέναλτι στους «πράσινους».

Ο Βιγιαφάνιες ανέλαβε την εκτέλεσή του και μιμήθηκε τον Μακέντα, μόνο που ο Ιταλός είχε σημαδέψει το δοκάρι με την ΑΕΚ, ενώ ο Αργεντινός νικήθηκε από τον Σα!

Στο 38’ οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Μασούρας έκλεψε ξανά τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, αυτή τη φορά απ’ τον Μαουρίσιο, έκανε κούρσα μισού γηπέδου και «σέρβιρε» τη μπάλα στον Ελ Αραμπί που πλάσαρε στη γωνία για το 3-0 του Ολυμπιακού.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά και στο 53΄ μείωσε με τον Μαουρίσιο. Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 72΄ για να μειώσει ακόμη περισσότερο, αρχικά με τον Ιωαννίδη κι εν συνεχεία με τον Βιγιαφάνιες, όμως απομάκρυναν ο Σα και αμυντικοί του Ολυμπιακού.

Αντ’  αυτού, στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ολυμπιακός έφτασε και σε τέταρτο γκολ όταν από σέντρα του Ανδρούτσου από τα αριστερά, ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά στη γωνία δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Χριστογεώργο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό