19.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επέστρεψε τη διερευνητική εντολή ο Ν. Ανδρουλάκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Έκλεισε, απόψε ο κύκλος των διερευνητικών εντολών προς τα κόμματα από την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χωρίς, όπως αναμένονταν, να προκύψει κυβερνητική λύση ή έστω προσπάθεια κυβερνητικής λύσης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, τρίτος στη σειρά πολιτικός αρχηγός, επέστρεψε την διερευνητική εντολή που έλαβε, σύμφωνα με το Σύνταγμα,. στην κυρία Σακελλαροπούλου αμέσως, χωρίς να κάνει χρήση, άλλωστε αυτό είχε αφήσει να εννοηθεί από πολύ νωρίς, πριν καν φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, συνοδευόταν από τον βουλευτή Επικρατείας και εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζο και τη διευθύντρια του γραφείου του, Έλενα Αναστασίου.

«Επιστρέφω την εντολή που έλαβα, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για κυβερνητικές συγκλίσεις στη βάση προγραμματικών συνεννοήσεων» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη σύντομη συζήτηση του με την κυρία Σακελλαροπούλου κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Κ. Σακελλαροπούλου: Καλεί σε σύσκεψη αύριο τους πολιτικούς αρχηγούς

«Είναι ένα γενναίο ξεκίνημα για την παράταξή μας και ζητώ από όλους τους προοδευτικούς δημοκράτες πολίτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα να έρθουν κοντά μας. Περάσαμε πολλά δέκα χρόνια. Έχω χρέος να μην απογοητεύσω τον κόσμο. Είναι καλό για την κοινωνία και τη δημοκρατία να είναι ισχυρή η παράταξή μας. Στις επόμενες εκλογές αυτή η παράταξη να αναγεννηθεί», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Άφησε σαφείς αιχμές για τη κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς υποστήριξε ότι «βιώσαμε φαινόμενα διαφθοράς, υποκλοπές, αύξηση ανισοτήτων, το Ταμείο Ανάκαμψης δεν αξιοποιείται όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και παρ’ όλα αυτά αύξησε δυνάμεις η ΝΔ, αντί να χάσει» και κατέστησε γι’ αυτά συνυπεύθυνο τον ΣΥΡΙΖΑ: «Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έπαιξε σωστά τον ρόλο της και γι’ αυτό χρειάζεται μία ισχυρή αντιπολίτευση. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος, γιατί οι νίκες κερδίζονται, δεν χαρίζονται» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν παρέλαβε την εντολή της Προέδρου, δηλώνοντας: «Αναλαμβάνω την ευθύνη σημαίνει στέκομαι και δίνω τη μάχη – Συγγνώμη στους ανθρώπους που πληγώσαμε» .

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό