13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επέστρεψε στις νίκες η Λίβερπουλ, πάγωσε το Λονδίνο η Λιντς

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Λίβερπουλ επικράτησε άνετα με 3-0 της Μπρέντφορντ στο Άνφιλντ και ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας, στο -11 και με ματς λιγότερο έναντι της πρωτοπόρου Μάντσεστερ Σίτι. Σπουδαία νίκη της Λιντς στο Λονδίνο με 3-2 επί της Γουέστ Χαμ.

Μετά από ένα αρνητικό σερί τριών αγώνων (ισοπαλίες με Τότεναμ και Τσέλσι, ήττα από Λέστερ) η Λίβερπουλ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα στην Premier League και μάλιστα το έκανε με άνεση και στιλ, επικρατώντας 3-0 της Μπρέντφορντ στο Άνφιλντ.

Οι Φαμπίνιο, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν και Μιναμίνο ήταν οι σκόρερ για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, σε ένα ματς που ο Κώστας Τσιμίκας έκατσε στον πάγκο των κόκκινων.

Στο έτερο κυριακάτικο ματς της 22ης αγωνιστικής, η Λιντς πανηγύρισε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, με τους παίκτες του Μαρσέλο Μπιέλσα να επικρατούν με σκορ 3-2 έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χάρισον που σημείωσε χατ-τρικ.

Το ματς στο Άνφιλντ

Η Λίβερπουλ είχε την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος απέναντι στην Μπρέντφορντ που δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα και είχε το μυαλό της στην άμυνα, με την πρώτη μεγάλη φάση για τους κόκκινους να έρχεται στο 22′. Τότε που ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Φαν Ντάικ έκανε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Φερνάντεθ να αποκρούει σωτήρια με το πόδι.

Μετά το ημίωρο οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ξεθαρρεύουν και να βγαίνουν από το καβούκι τους όμως στις στημένες φάσεις είχαν πρόβλημα ως προς το πώς αμύνονταν και το πλήρωσαν λίγο πριν την ανάπαυλα. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έστειλε τη μπάλα με χτύπημα κόρνερ να φτάσει στο δεύτερο δοκάρι και εκεί ο προωθημένος Φαμπίνιο με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή έγραψε το 1-0.

Η ομάδα του Τόμας Φρανκ είχε μία πολύ καλή στιγμή να ισοφαρίσει όμως την σπατάλησε στο 59′ ο Εμπεουμό που δεν ήταν εύστοχος με σουτ από πλεονεκτική θέση, για να ακολουθήσει ένας επιθετικός μονόλογος της ομάδας του Κλοπ στο τελευταίο ημίωρο.

Ο Ζότα είχε σουτ στο δεξί δοκάρι στο 62′ και στο 66′ νικήθηκε από τον Φερνάντεθ σε τετ α τετ, όμως το 2-0 δεν άργησε να έρθει, με τον Ρόμπερτσον να βγάζει σέντρα από τα αριστερά και τον Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν να εκτελεί με κεφαλιά-ψαράκι στο δεύτερο δοκάρι.

Οκτώ λεπτά αργότερα η υπόθεση τρίποντο κλείδωσε οριστικά, με το πιο εύκολο γκολ της βραδιάς για τους γηπεδούχους. Ο Φιρμίνο πίεσε την άμυνα της Μπρέντφορντ στην επαναφορά της μπάλας από τον αντίπαλο κίπερ και έκλεψε, για να δώσει στον Μιναμίνο που είχε μπει λίγο νωρίτερα και τον Ιάπωνα να εκτελεί με ψύχραιμο πλασέ για το τελικό 3-0.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου θα μπορούσε μάλιστα να προστεθεί και το κερασάκι στην τούρτα, με τον νεαρό Γκόρντον να κάνει το ντεμπούτο του σε ματς της Premier League και να βλέπει το πλασέ να σταματάει στο σώμα του Φερνάντεθ, στην τελευταία μεγάλη φάση των κόκκινων στο παιχνίδι.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Τζόουνς, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (74′ Μιναμίνο), Ζότα (82′ Γκόρντον), Φιρμίνο (78′ Μίλνερ)

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: Φερνάντες, Άγερ, Γιάνσον, Πίνοκ, Ρέρσλερφ, Γιάνελτ, Νόργκαρντ, Μπαπτίστ (68′ Γουίσα), Χένρι (49′ Κάνος), Εμπεουμό (75′ Γένσεν), Τόνι

Έκπληξη στην πρωτεύουσα με υπογραφή Χάρισον

Την ίδια ώρα, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου συντελέστηκε μία μεγάλη έκπληξη, με την Λιντς, η οποία βρίσκεται χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα, να ρίχνει στο καναβάτσο με 3-2 την Γουέστ Χαμ και να της κάνει μεγάλη ζημιά στην προσπάθεια που κάνει για έξοδο στο Champions League μέσω της κατάληψης της 4ης θέσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν αναντίρρητα ο Τζακ Χάρισον, που σημείωσε και τα τρία τέρματα της ομάδας του (δίνοντάς της προβάδισμα κάθε φορά), με τον 25χρονο Άγγλο εξτρέμ να γίνεται μάλιστα ο πρώτος παίκτης της Λιντς που βάζει τρία γκολ σε ένα ματς πρωταθλήματος απέναντι στην Γουέστ Χαμ μετά από τον Ράσελ Γουέινκουτ τον Απρίλιο του 1927.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Τσούφαλ, Ντόουσον, Ντιόπ (87′ Πέρκινς), Κρέσγουελ, Λαντσίνι, Ράις, Μπόουεν, Φορνάλς (69′ Γιαρμολένκο), Βλάσιτς (61′ Μαζουακού), Αντόνιο

ΛΙΝΤΣ: Μεσλιέ, Έιλινγκ, Κοχ, Στράουκ, Ντάλας, Κλιχ, Φόρσοου (22′ Μπέιτ (65′ Ροντρίγκο), Φίρπο (23′ Χέλντε), Ραφίνια, Τζέιμς, Χάρισον

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 1-0

Νόριτς – Έβερτον 2-1

Νιούκαστλ – Γουότφορντ 1-1

Γουλβς – Σαουθάμπτον 3-1

Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό