18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επένδυση 11 εκατ. ευρώ στην πίστα του Nurburgring

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εταιρία που διαχειρίζεται τη πίστα του Nurburgring ανακοίνωσε πως θα επενδύσει σε αυτή 11 εκατ. ευρώ, αναβαθμίζοντας ψηφιακά τη πίστα, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των οχημάτων, τη μείωση των ατυχημάτων και τη μεταφορά της πίστας στο μέλλον.
Η αναβάθμιση θα ωφελήσει όλους τους χρήστες της πίστας, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτών οδηγών κατά τη διάρκεια περιόδων τουριστικής οδήγησης, των οδηγών δοκιμών των αυτοκινητοβιομηχανιών και των οδηγών αγώνων κατά τη διάρκεια διαφόρων εκδηλώσεων.

Η νέα υποδομή, που θα τεθεί σε λειτουργία έως το 2025, θα χρησιμοποιεί κάμερες και τεχνητή νοημοσύνη για την παρακολούθηση ολόκληρης της πίστας, LED πάνελ για ψηφιακά προειδοποιητικά σήματα, καλώδια οπτικών ινών και τροφοδοσίας και off-grid συστημάτων για τροφοδοσία ρεύματος.
Η κατασκευή για την αναβάθμιση θα ξεκινήσει αυτό το χειμώνα και είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα κατασκευαστικά έργα στην σχεδόν 100χρονη ιστορία του Nurburgring.

Το σύστημα που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σε θέση να ανιχνεύει κινδύνους, ατυχήματα και άλλα απρογραμμάτιστα συμβάντα στην πίστα και να υποστηρίζει την ομάδα ελέγχου λειτουργιών στην ανάληψη άμεσης δράσης. Στο μέλλον, θα προειδοποιεί αυτόματα τους χρήστες της πίστας για επικίνδυνες καταστάσεις μέσω των LED πάνελ.

Εκτός από την τυπική διαδικασία ραδιοφωνικών μηνυμάτων από τους κριτές, όλες οι εικόνες και οι πληροφορίες θα μεταδίδονται απευθείας στο κέντρο ελέγχου επιχειρήσεων μέσω καλωδίων οπτικών ινών, επιτρέποντας στο προσωπικό να αποφασίσει για περαιτέρω μέτρα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η τεχνητή νοημοσύνη θα βελτιώνεται συνεχώς και θα προσαρμόζεται στην πίστα κατά τη διάρκεια των συμβάντων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό