15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εξωτερικός συνεργάτης-μηχανικός “φέσωσε” 260.000 δολάρια την αστυνομία της Βοστώνης

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Bahram Gharony είναι ένας μηχανικός αυτοκινήτων που ασχολείται με την επισκευή τους, και κάποια στιγμή τον προσέλαβε η αστυνομία της Βοστώνης για την συντήρηση και την επισκευή του στόλου των περιπολικών του τμήματος. Ωστόσο, ο Gharony είδε τη συγκεκριμένη δουλειά ως μια ευκαιρία να βγάλει επιπλέον χρήματα, καθώς αποφάσισε να κλέβει από την αστυνομία μηχανικά μέρη και προμήθειες.

Πιο συγκεκριμένα, ο 36χρονος μηχανικός “φούσκωνε” τις αποδείξεις, είτε παραγγέλνοντας μεγαλύτερο αριθμό ανταλλακτικών από όσα του ήταν απαραίτητα, είτε βάζοντας στις παραγγελίες ακόμα και ανταλλακτικά που δε χρειάζονταν καθόλου. Η παράνομη δραστηριότητα του Gharony διήρκεσε σχεδόν τρία χρόνια και έκλεψε ανταλλακτικά αξίας άνω των 260.000 δολαρίων (€229.530).

Ο μηχανικός κατέθετε στους ανωτέρω του τα “πειραγμένα” τιμολόγια, τα οποία όμως περιελάμβαναν και τις δικές του παραγγελίες, ενώ για να δικαιολογήσει τις αυξημένες παραγγελίες, έβρισκε τρόπο να πείθει ότι και αυτά τα ανταλλακτικά προορίζονται για τη συντήρηση του στόλου.

Όμως, ο Gharony πρακτικά “καρφώθηκε” από τους αγοραστές των ανταλλακτικών που πωλούσε ο ίδιος, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν την προέλευση τους. Αρχικά, κατάφερε να ξεγελάσει τον κόσμο, καθώς έλεγε ότι είχε αγοράσει τα ανταλλακτικά μέσω έκπτωσης που έχει, όντας εργαζόμενος και στο αστυνομικό τμήμα. Έτσι, δικαιολογούσε τη χαμηλότερη τιμή τους έναντι του ανταγωνισμού.

Τελικά, ο Gharony πιάστηκε από το τμήμα κατά τη διαφθοράς της αστυνομίας της Βοστώνης και καταδικάστηκε σε 2 μήνες φυλάκιση και σε 3 χρόνια επιτήρησης, ενώ θα πρέπει να επιστρέψει στην αστυνομία 256.432 δολάρια (€226.440).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό