15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εξηγεί γιατί δεν επιτρέπει το sideloading εφαρμογών στις iOS συσκευές

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι γνωστό ότι η Apple με το App Store δεν επιτρέπει τη λήψη οποιασδήποτε εφαρμογής στις συσκευές iPhone και iPad. Το App Store περιλαμβάνει άπειρες εφαρμογές και παιχνίδια είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή, ωστόσο, οι χρήστες δεν μπορούν να εγκαταστήσουν οτιδήποτε επιθυμούν και ο CEO της Apple, Tim Cook αποφάσισε να εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό.

Ο Cook ανέφερε ότι ο περιορισμός της λήψης εφαρμογών και παιχνιδιών στο App Store αφορά αποκλειστικά στη διασφάλιση της ασφάλειας των χρηστών, τονίζοντας ότι το απόρρητο αποτελεί μίας από τις βασικές πτυχές στη στρατηγική της εταιρείας και προσέθεσε εν συνεχεία:

Το βλέπουμε ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Μπορείτε να σκεφτείτε έναν κόσμο όπου η ιδιωτική ζωή δεν είναι σημαντική, και δημιουργείται ένας κόσμος όπου όλοι ανησυχούν αν κάποιος τους παρακολουθεί, και έτσι αρχίζουν να κάνουν λιγότερα, αρχίζουν να σκέφτονται λιγότερο. Κανείς δεν θέλει να ζήσει σε έναν κόσμο όπου αυτή η ελευθερία έκφρασης περιορίζεται

Παράλληλα, ο Cook σημείωσε ότι η Apple υποστηρίζει ένα ρυθμιστικό έλεγχο, όπως είναι ο ευρωπαϊκός νόμος GDPR που αποσκοπεί στη βελτίωση του απορρήτου των χρηστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ υποστήριξε ότι η εταιρεία θα προχωρήσει με επιπλέον κανονισμούς που σχετίζονται με το απόρρητο. Ωστόσο, εξήγησε ότι υπάρχουν «θολά τοπία» στους τεχνολογικούς κανονισμούς που συζητούνται την τρέχουσα περίοδο, τα οποία δεν είναι «προς το συμφέρον του χρήστη».

Σύμφωνα με τον Tim Cook, το sideloading είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για την περιγραφή της πρακτικής εγκατάστασης εφαρμογών που δεν έχουν εγκριθεί από τα καταστήματα εφαρμογών. Είναι αδύνατο να παρακάμψετε εφαρμογές στο iPhone, χωρίς να το «σπάσετε» εκ των προτέρων. Ωστόσο, το Android το επιτρέπει.

Το sideloading «θα κατέστρεφε την ασφάλεια του iPhone και πολλές από τις πρωτοβουλίες απορρήτου που έχουμε ενσωματώσει στο App Store, εκεί όπου βρίσκονται ετικέτες απορρήτου αλλά και το App Tracking Transparency» είπε ο Cook.

Τέλος, ο CEO της Apple συνέκρινε το iPhone με το Android, όπου είναι δυνατό το sideloading, εξηγώντας ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες κακόβουλου λογισμικού στο λειτουργικό σύστημα της Google από ό, τι στο iOS.

Το Android έχει 47 φορές περισσότερο κακόβουλο λογισμικό από το iOS. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε σχεδιάσει το iOS με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει ένα κατάστημα εφαρμογών και όλες οι εφαρμογές να ελέγχονται πριν από τη μετάβαση στο κατάστημα. Κατά αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται πολλά κακόβουλα προγράμματα από το οικοσύστημα μας, και οι πελάτες μας έχουν αναφέρει πόσο πολύ το εκτιμούν

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό